Kjøren, som sykler for Stiftstaden SK i Trondheim, var en av seks utøvere som allerede i slutten av juni fikk klarsignal VM-start i mesterskapet som denne gangen går på heimebane i Hafjell.

– Det er noe jeg gleder meg utrolig mye til, og det å kvalifisere meg til VM var et av årets store mål, sa Ola Kjøren på sin nettside da det første VM-uttaket ble offentliggjort.

Torsdag ble troppen så supplert med ytterligere åtte ryttere, slik at totalt 14 norske utøvere er klare for deltakelse i rundbane, utfor og trial.

I tillegg får 28 utøvere muligheten til å prøve seg i VM gjennom den nasjonale kvoten, siden Norge er arrangør. Det går fram av ei pressemelding fra Norges Cykleforbund.

Heimebane

Mesterskapet arrangeres 2. – 7. september.

– Det er rittfri den kommende helgen, med trening frem mot VM på Hafjell. Det er noe jeg gleder meg veldig til, og VM på heimebane blir morsomt!! Som ledd i oppkjøringen til VM kjører jeg Birkebeinerrittet neste helg, og etter Birken slipper jeg opp på treningen for å være så bra som mulig til Hafjell – der stafett venter på onsdag og rundbaneritt på lørdag, skriver Kjøren om VM-forberedelsene på sin hjemmeside.

NM-gull

Terrengsyklisten fra Børsa tok i slutten av juli en etterlengtet NM-seier, da det ble gull i NM Maraton. Gullmedaljen kom helga etter at han hadde tatt sølv og bronse i NM rundbane.

I begynnelsen av juni deltok han i EM, der han var godt fornøyd med å sykle seg inn til 33. plass og sin beste plassering i et mesterskap. Nylig gikk Ola Kjøren også til topps i Sykkelenern på Oppdal, så han har hatt en god sommer i terrengløypene så langt.

Nå venter altså VM-deltakelse.