Møte mellom barn og dyr går aldri ut på dato. Ingen dataspill kan utkonkurrere slike møter. Det ble til fulle slått fast da Trondheimsregionen trav i samarbeid med Leangen travbane arrangerte Hestens dag på Leangen søndag.

For selv om det var hester å både se og oppleve for liten og stor søndag, så var det også mulighet til å få møte andre dyr. Kine Marita Rønningen hadde tatt med seg lamaen Viggo fra Vasslia i Orkdal, og ungene spratt rundt og hilste på Viggo som om han skulle være en spennende skapning fra en annen planet. I tillegg fikk ungene hilse både på kaniner og ponnier i alle størrelser, samt oppleve det utrolige samspillet mellom rytter og hest da blant andre Dina Hågensli demonstrerte sprangridning.

Hoppeslott, ansiktsmaling og ponniridning ble også godt mottatt blant ungene. Og når ungene koser seg, trives våde mor, far og besteforeldre, som det var mange av på Leangen søndag.

Hest og trav har ei stor utfordring med å nå ut til andre enn «menigheten», og i den sammenhengen var dette arrangementet midt i blinken. Hvem som helst fikk nemlig prøve å kjøre hest i banen. Det foregikk i tandemvogn sammen med en erfaren kusk, og det var mange glade «store barn» å se etter å ha avsluttet en luftetur rundt ovalen. Klarer travsporten å koble en viss grad av slike aktiviteter til ordinære travstevner, kan det være godt håp om å få se flere på travbanen framover. Søndagens respons tyder i alle fall på det.