Påmeldingsfristen gikk ut tirsdag kveld, og hele 516 løpere er påmeldt til årets Rindalsrenn. Det er godt over den gamle deltakerrekorden på 365 løpere. Hjemmefavoritten Hallvard Løfald er på plass, og han får konkurranse i løypa av blant andre Eldar Rønning og fjorårsvinner Lars Ove Aunli, som også er påmeldt.

Første renn i ST-cupen

– Dette er rekord så det holder, og et virkelig storarrangement som det ikke fins så mange av, sier rennleder Håkon Solvik.

Rindalsrennet er førjulsvinterens første skirenn for mange, og har i år fått ekstra status, siden det første rennet i den såkalte ST-cupen er innlagt. Det gjør rennet ekstra attraktivt. «Alle» sør-trøndersk skiløpere kommet, og de får i tillegg konkurranse fra en god del løpere fra Møre og Romsdal.

Førjulstradisjon

Rindalsrennet arrangeres tradisjonen tro siste helga før jul, og årets renn er nummer 53 i rekka. En tradisjon er det også blitt at det må en stor dugnadsinnsats til for å få nok snø i traseen. 30 mann stilte til på dugnad sist lørdag.

– Det ser bra ut føremessig. Vi hadde dugnad der det ble kjørt på snø i helga, og fikk god hjelp fra oven både lørdag og mandag, understreker Solvik.

Det siste snøfallet gjør også at rennet kan gå i den vanlige 5 km lange traseen.

Gode værmeldinger

Onsdag kveld melder Rindal IL om -10 grader, faste fine spor og eventyrlig fine vinterforhold. Værmeldingene for helga ser også lovende ut så langt.

– Det blir neppe mildvær. Det eneste problemet vi kan få, er faktisk snø. Verken vi arrangører eller skiløperne har lyst på snø på selve renndagen. Men det kan vi uansett ikke gjøre så mye med, sier Håkon Solvik, som ønsker midt-norske skiløpere velkommen til Rindal på søndag.