Kommentatoren hos Rikstoto direkte trodde ikke sine egne øyne da orkdalingen Stig Ove Snøsen entret banen i full nissedrakt med familiehesten Bad Romance i dagens tredje løp på Leangen mandag.

– Skal han virkelig kjøre løp i nissedrakt og nissemaske? Får han lov til det? spurte kommentatoren etter at julenissen fra Svorkmo hadde gjort unna prøvestarten og alle TV-kameraene var rettet mot Snøsen og Bad Romance, som for anledningen stilte med reinsdyrhorn som ørehetter.

Leangens løpsreferent Vidar Lorentsen kunne da bekrefte at Snøsen hadde fått lov til å kjøre i denne litt spesielle kuskedrakten, noe som fikk Rikstoto direkte-kommentatoren til å bryte ut i latter. Og begge var enige om at dette måtte være første gang i historien at et travløp var blitt kjørt med en fullt utstyrt «nisse» som kusk.

Dessverre for nissene fra Svorkmo ble det ingen julegave i dette løpet. Bad Romance ble hindret av slitne konkurrenter til slutt, og nådde derfor ikke fram til en premie. Men showet, det tok Snøsen og Bad Romance seg av!