Jan Inge fylte 15 år i september. Han har vært inne på stort sett alle krets- og toppklubbtiltak siden han var 13 år og deltatt på flere år på NFF regionsamlinger.

Statoil talentleir

Han har også deltatt flere år på NFF Statoil talentleir, der han sommeren 2014 var i utfordrergruppen til G15-landslaget. 15-åringen har hospitert regelmessig med Rosenborgs U16-gruppe i halvannet år.

Også i Orkla har han gjort seg godt bemerket og har i flere år hospitert med eldre årsklasser i Orkla og har i 2014 spilt regelmessig på klubbens G19-lag i 1.divisjon i tillegg til spill i egen årsklasse G16 1.divisjon.

Driblesterk og fotrapp

Det er ingen tvil om at Lynum har markert seg som et stort fotballtalent i Trøndelag. Spillerutvikler Jon Møkkelgård sier følgende om spilleren:

– Han er fotrapp med gode basisferdigheter, driblesterk og har et godt fotballblikk. Legger bestandig ned en stor arbeidsinnsats og går alltid foran som et godt eksempel på laget sitt. Har foreløpig mest å hente på det fysiske, men det kommer helt sikkert etter hvert, sier Møkkelgård.

Gode holdninger

Møkkelgård sier at unggutten ellers har gode holdninger og er et godt forbilde for yngre spillere, trener mye på egen hånd og er generelt veldig lærevillig og målbevisst

Foran neste sesong er han aktuell for å gå til RBK og SalMar Akademiet.

Jan Inge er uten tvil et fotballtalent av den sjeldne sorten og blir dermed fortjent nominert til STs talentstipend for 2014.