Ifølge ei pressemelding gjengitt på nettstedet europamester.dk har Kari Aalvik Grimsbø (30) skrevet en kontrakt for to og et halvt år med den ungarske tioppklubben Györ. Dermed erstatter hun landslagskollega Katrine Lunde, som er gravid, og har varslet at hun forlater klubben.

- Dette har skjedd veldig fort. Jeg har ikke turt å tro på dette før de to siste dagene. Det blir forferdelig trist å forlate Esbjerg så brått, men en drøm å få spille klubbhåndball for en så god klubb,. Det blir en unik opplevelse, sier Grimsbø til vg.no.

Györ, som for øvrig også har Heidi Løke i stallen, har vunnet det ungarske mesterskapet sju år på rad, og har gått til topps i Champions League de to siste sesongene.

Løser keeperkrise

– Györ har en målvakt korsbåndsskadet og har bruk for en keeper både nå og framover. Dette er en kjempesjanse for meg, og når en sånn mulighet byr seg, er det vanskelig å si nei. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Men det blir hardt å ta avskjed med klubben og menneskene i Team Esbjerg. Klubben har hatt en flott utvikling, og jeg har utviklet meg mye både sportslig og menneskelig i min tid i Esbjerg, sier Kari Aalvik Grimsbø i pressemeldinga, der hun også ønsker Team Esbjerg lykke til med avslutningen på sesongen

Kari forlater Team Esbjerg umiddelbart. Hun kom til klubben i 2010, og betegnes i pressemeldinga som en viktig brikke i jobben med å utvikle en klubb som ligger stabilt i toppen av den sterke danske handballserien. Keeperen har fått med seg 128 kamper.

- Dette er helt vilt. Egentlig alt for vilt for meg. Men nå tar jeg med meg guttene mine og flytter. Utrolig spennende, sier Kari Aalvik Grimsbø til VG.

Nå venter nye utfordringer i Györ, som har gjort rent bord i de innledende rundene i Champions Leage, og nå gjør seg klar til å forsvare tittelen fra de to siste årene. Og da med toppkeeperen fra Børsa på laget.

Fortsatt skadet

Skaden hun pådro seg i kneet under gruppespillet i EM, henger fortsatt igjen og børsværingen er fortsatt ikke helt kampklar enda. Søndag møter Györ Larvik på hjemmebane i Ungarn.

- Jeg kommer til å være til stede på kampen, men er fortsatt ikke spilleklar etter kneskaden jeg pådro meg i EM, sier hun.

Opptreningen går etter planen og i slutten av uken skal hun til Oslo for å få vurdert kneet.

- Jeg står allerede i mål på trening og regner med å være spilleklar i løpet av et par uker, tror 30-åringen.