Hederen gjaldt for travåret 2014, og lokale utøvere forsynte seg grovt av «premiefatet».

Prisen for årets 3-årige varmblodstraver gikk til The Last Ticket, som eies, trenes og er oppdrettet av orkdalingen Bjørn Nyhus. The Last Ticket tjente hele 322 000 kroner i sin debutsesong, hvorav andreplassen i Prinsesse Märtha Louises pokalløp, verdt hele 200 000 kroner, var den største prestasjonen hesten sto for i 2014.

Prisen for årets 4-årige varmblodstraver gikk til Glad Hall T, som eies av orkdalingen Terje Rostad og Terje Stålesen. Glad Hall T ble blant annet nummer to i norsk hoppederby, og innsatsen ble betalt med hele 250 000 kroner. Glad Hall T tjente hele 656 000 kroner i fjor, og har på sine to sesonger som løpshest tjent hele 1,6 millioner kroner.

Prisen for årete beste eldre kaldblodshest, gikk til meldalshoppa Pave Loma. Hun er eid, trent og oppdrettet av brødrene John og Trond Mogset fra Storås. Hoppa tjente hele 387 000 kroner i fjor, og satte norgesrekord for hopper med kilometertida 1.23,0.

Årets montehest ble buvikhoppa Hæve Alma, som eies av Trude Kleveland og Geir Solem. Hæve Alma vant hele åtte monteløp i fjor og tjente i overkant av 200 000 kroner.

Prisen for årets oppasser gikk til orkdalingen Vegard Wolden. Wolden jobber som stallmann hos trenerchampion Jomar Blekkan, som for øvrig ble kåret både til årets kusk og årets trener i Midt-Norge i fjor. Blekkan uttalte at Wolden innsats med hestene på stallen var svært avgjørende for den suksessen stallen opplevde i fjor.

Prisen for årets komet gikk til en tobeint kar ved navn Jon Nergård. Nergård eier de tre stortraverne Jærvsørappen, Nordlirappen og Jærvsørappa, som sammen tjente nærmere 1,4 millioner kroner i fjor. Av dette beløpet sto Jærvsørappen for 987 500 kroner.