Det betyr at suksessen fra de to siste årene, der Midtsommertravet startet opp med totoløp i Orkdal på fredagskvelden, videreføres også i år. De to siste årene har imidlertid hovedmenyen på Orkdal tråvpark bestått av første del av Trøndelagspoklaen/Bork Rigels æresløp. I år har man imidlertid valgt å kjøre dette løpet som ett løp på Leangen søndag, i og med det vil bidra til å heve kvaliteten på deltakelsen.

Men årets hovedmeny i Orkdal blir ikke noe dårligere, snarere tvert imot. De to første løpene i NM for travkusker legges nemlig til Orkdal på fredagskvelden. Det betyr at alle landets kuskechampioner, samt tittelforsvareren fra i fjor, kommer til Orkdal.

– Vi er svært glad for å ha fått lagt to av NM-løpene til Orkdal. Å få samlet kuskeeliten her, er i seg selv en attraksjon. I tillegg vil dette medføre at flere hesteeiere som disse kuskene har relasjoner til, vil velge å melde til løpene i Orkdal, opplyser Frank Westberg, leder i Orkdal tråvklubb og leder for løpsarrangementskomiteen.

Ulike familieaktiviteter

Dermed vil årets Midtsommertrav bestå av V65-løp på Orkdal tråvpark på fredagen, før sirkuset flyttes til Leangen med V75 lørdag og siste del av NM for travtrenere og Trøndelagspokalen søndag.

Kjøringa i Orkdal vil bli sendt på TV via Rikstoto Direkte. Dermed vil kjøringa bli eksponert for et stort publikum. Men Westberg har stor tru på at også «livepublikummet» på travparken vil bli stort denne kvelden.

– I fjor kom 1500 til travparken, til tross for elendig vær. I år håper vi på bedre vær, og da regner vi med enda større tilstrømming til banen. Og det blir ikke bare stor travsport å glede seg til. Vi vil også tilby spennende aktiviteter for ungene. Arrangementet vil bli en opplevelse for hele familien, da vi vil legge stor vekt på det sosiale med grilling og ulike aktiviteter som vi vil komme nærmere tilbake til senere, forteller Westberg.

Folkefest

Totokjøringa på Orkdal tråvpark er et samarbeidsprosjekt mellom de åtte samarbeidsklubbene i Orkdalsregionen trav, som består av Orkdal tråvklubb, Børsa & Skaun traverlag, Surnadal travklubb, Rindal travklubb, Hitra travlag, Hemne travlag, Orkland travlag og Meldal travselskap.

– Vi har skaffet sponsorer til alle de ni løpene denne kvelden, noe som gjør at vi kan kjøre med minimum 20 000 kroner i førstepremie i alle løp. Med såpass høye premier, kombinert med at de beste kuskene i landet kommer, tror vi at mange hesteeiere fra andre plasser i landet vil melde hestene sine til Orkdal denne dagen. Vi har stor tru på at årets arrangement vil bli en stor folkefest, sier Westberg.