Pave Loma, som eies av de dyktige travbrødrene Trond og John Mogset fra Meldal, hadde en fantastisk sesong i fjor med fire seirer og hele 387 000 kroner innkjørt. I tillegg satte hun norsk og svensk volterekord med kilometertida 1.23,0 under ett av sine mange innbringende sverigesbesøk i fjor.

Pave Loma har også startet årets sesong bra. På Leangen mandag gjorde hoppa årets fjerde start, noe som endte med en sterk andrepremie bak sambygdingen Snonsøy Elda, som startet 20 meter foran Pave Loma. Pave Loma landet på kilometertida 1.24,0, som er ny banerekord for eldre hopper på voltestart. Den gamle rekorden hadde verdens beste kaldblodshest for øyeblikket, superhoppa Lannem Silje, som travet på kilometertida 1.24,3 da hun vant på Leangen den 7. mars i år. Til sammenligning har Lannem Silje vunnet 33 av 35 løp i karrieren og tjent 5,2 millioner kroner.

Og brødrene Mogset ligger ikke på latsida. I kveld (fredag) sender de ut Pave Faks i et løp i Østersund, hvor 35 000 kroner venter vinneren. Pave Faks er imidlertid ikke den eneste lokale hesten som skal måle krefter med svenskene i kveld. Orkdalingene Trøa Knekt og Jærvsørappa er også på plass i Østersund.

Søndag var Jærvsørappas storebror Nordlirappen på svensketokt på Romme. Og seiersmaskina til Jon Nergård var veldig nær ved å ta skalpen på svenskenes kaldblodskonge, Månprinsen AM. Nå måtte imidlertid Nordlirappen ta til takke med andreplassen til slutt. Men så lenge andreplassene betales med 75 000 kroner, så er nok både Nergård og trener Jomar Blekkan fornøyd.