Torsdag var det nemlig Hemne travlag sin tur til å arrangere lokalkjøring i Orkdal tråvpark, og klubbens egne May Grete Kjønsvik og Arne Aunhaug tok godt for seg av premiefatet. Dagens åttende løp var et hurtigløp for varmblodshester, og her klarte samboerparets Bella Vita å holde unna for Steinshaug-traveren Shocking Icon til seier på kilometertida 1.19,0.

Allerede i det neste løpet, dagens niende og siste løp, sendte paret ut en ny hest fra stallen, nemlig Kalland Scofield. Her var kusken byttet ut med rytter, og fra hesteryggen gjorde Ragnhild Bjørnbeth ingen feil da hun red hemnetraveren inn til seier på kilometertida 1.22,4.

Overlegen

Elin Flataunes BB Terje T. gjorde ingen feil da han debuterte med seier på Orkdal tråvpark under Maihelga. Torsdag var det klart for ny start for den flotte treåringen, og nok en gang ble det utklassingsseier for skauntraveren på ny bestenotering, 1.38,4.

Ponnitrav

Hemnværingene har lenge vært flinke til å satse på rekruttering gjennom ponnitrav. Torsdag sto to ponniløp på programmet. Løpet for de hurtigste ponniene ble vunnet av Øverste Dar og Tove B. Muhle fra Orkdal, mens løpet for de minste ponniene ble vunnet av Carlo og Mali Simonsen fra Oppdal.

Dagens fjerde løp var et monteløp for kaldblodshester, og her ble Friprins og eier og trener Eirin Sørmo suverene vinnere.

I det neste løpet ble det «hjemmeseier» til arrangørklubben, da Seaside Fashion med eier og trener Per Arne Eggan i sulkyen stakk av med seieren på kilometertida 1.20,9.

Kopi

Også Kjetil Eldens Svork Spika imponerte med seier under Maihelga, og torsdag ble bedriften gjentatt da Svork Spika tok seg av seieren i dagens sjette løp foran en betydelig forbedret Rubb og Stubb. Seierstida til Svork Spika ble 1.36,8.

På mange måter ble torsdagens kjøring en kopi av lokalkjøringa under Maihelga da Geir Eiklis Eikprins tok seg av seieren i dagens sjuende løp på kilometertida 1.28,3 med galopp. Også Eikprins vant i travparken for to uker siden.

Resultater:

1. løp: 1) BB Terje T 1.38,4, 2) Frøydis JR 1.39,8, 3) Villas Cato 1.42,1g, 4) Stjerne Lykke 1.43,6, 5) Øyans Storm 1.47,9g

2. løp (ponni): 1) Carlo/Mali Simonsen 2.54,6g, 2) Lindåsens Egoist/Anna Heimsbakk 2.50,7, 3) Gnistans Good Future/Kristin Mogset 2.48,9, 4) Haugans Charlie/Julie S. Fossen 3.05,2g

3. løp (ponni): 1) Øverste Dar/ Tove B. Muhle 2.01,6, 2) Gummik/Kari Heimsbakk 2.07,6, 3) Havanna Trot/Guro Mogseth 2.07,7g, 4) Maroon/Odd-Arve Aunhaug 2.12,2

4. løp (monte): 1) Friprins 1.34,5g, 2) Junar 1.33,5, 3) Elise 1.41,7

5. løp: 1) Seaside Fashion 1.20,9, 2) Sherbrooke Star 1.20,0

6. løp: 1) Svork Spika 1.36,8, 2) Rubb og Stubb 1.38,7, 3) Pave Nora 1.39,7, 4) Åsvangs Perla 1.36,7, 5) Gikling Jerven 1.40,6g, 6) Rapp Sokka 1.43,1g

7. løp: 1) Eikprins 1.28,3g, 2) Alsaker Regent 1.31,3, 3) Svorkmin 1.31,6, 4) Pave Faks 1.33,6g

8. løp: 1) Bella Vita 1.19,0, 2) Shocking Icon 1.17,6, 3) Orion’s Oro 1.20,0g, 4) Dumdumgirl 1.19,4, 5) Cigar 1.21,3, 6) Sexy Dirty Money 1.24,0

9. løp (monte): 1) Kalland Scofield 1.22,4, 2) Option Blue Chip 1.22,5, 3) Maker 1.24,6g