Denne helga med Oslo Grand Prix som hovedrett på menyen er den største travbegivenheten som skjer i travnorge i løpet av året. Bare det å få en hest til start denne helga, er stort, da startlistene gjerne domineres av både små og store internasjonale stjerner.

Lørdag var det duket for V75, med tre lokale hester i aksjon. I DNT’s auksjonsløp med hele 200 000 kroner i førstepremie, hadde Terje Rostad treårstalentet Rapido GT til start. Dessverre ble det galopp inn mot første sving, og dermed var løpet over for orkdalingen.

Holder farten

Galopp ble det også for Anne Dahlshaugs Stina, som startet i Vinvaras æresløp, et løp for fireårige kaldblodshopper. Viggja-hoppa får en fin start i tredje innvendig, og hoppa ser sterk ut i det hun legges ut i dødens etter 500 meter. I den nest siste svingen galopperer dessverre hesten, og havner dermed sist i hovedfeltet. Hun holder imidlertid farten fint til mål, uten at det blir premie i det tøffe selskapet.

Sterk innsats

I dagens siste løp sendte Torkil Steinshaug ut Midnight Moon, som så å si aldri gjør dårlige løp. Og det gjorde han heller ikke nå. Fra fjerde par utvendig måtte orkdalingen angripe 700 meter fra mål, og ble dermed tvunget til å gå i tredjespor rundt siste sving. Hesten var bare ei kvart lengde fra tredjeplassen i mål, men måtte nøye seg med sjette på kilometertida 1.14,0.

Rekord

Søndag var det duket for hovedmenyen med Oslo Grand Prix som hovedrett. I en av forrettene, et hoppeløp med hele 175 000 kroner i førstepremie, startet Terje Rostads Glad Hall T, som endelig viste litt av god, gammel klasse. Fra fjerde par innvendig ble det håpløst å hevde seg i den raske avslutninga, men Glad Hall T. sto på fint til ny rekord, 1.12,3, noe som ikke holdt til premie for den enste norskfødte hoppa i feltet. Men rekordløpet avslørte imidlertid at storformen er i anmarsj.