Det er med andre ord store penger og mye prestisje å kjøre om for mange lokale travere denne helga.

Favoritt

I kveld går det svenske kaldblodsderbyet av stabelen i Østersund, med to lokale aktører blant de 12 finalistene som skal kjempe om førstepremien på 700 000 svenske kroner. Blant de aller heteste favorittene finner vi Jærvsørappen, som eies av orkdalingen Jon Nergård og trenes av Jomar Blekkan. Jærvsørappen hadde mye stang ut som treåring i fjor, hvor han tapte de store løpene for rivalen Smedheim Solan. Allikevel må man kunne si at orkdalstraveren hadde en fantastisk debutsesong, med nærmer en millioner kroner innkjørt.

Revansje

I år har hesten vært matchet forsiktig, men dog imponert voldsomt i de løpene hesten har startet. I kvalifiseringa vant hesten sprettlett, og står nå med fem strake seirer før møtet med blant andre fjorårets store rival – Smedheim Solan. Den eneste som trolig kan stikke kjepper i hjulene for de to duellantene, er Reiug, som også imponerte stort som kvalvinner. Men alt ligger egentlig til rette for at Jærvsørappen skal få sin revansje, og endelig vinne et klassisk storløp. Hesten har nemlig vært utrolig god i år.

I utvikling

Den andre lokale fireåringen i derbyfinalen, er Mogset-traveren Pave Faks, som trolig må finne et nytt gir om han skal kunne kjempe om seieren. Men hesten til Trond og John Mogset fra Meldal er i voldsom utvikling, og rekordforbedret seg med to sekunder i kvalifiseringa. Fra et flott førstespor kan meldalingen fort ta en fin premie, og kanskje også blande seg inn på trippelen om de heteste favorittene roter seg bort.

Møter kongen

Spennende blir det også å se Ola Martin Foss’ Storm Odd i møte med kaldblodskongen Tekno Odin. I dette løpet ligger 150 000 kroner i førstepremiepotten. Normalt sett vinner Tekno Odin et slikt løp alle dager i uka. Men Storm Odd er veldig god på sitt beste, og med litt tur fra et vanskelig åttendespor kan orkdalingen fort havne på trippelen.

I tillegg starter også Jærvsørappa, Pave Loma og Enjoy The Ticket i Østersund i kveld.

Gald Hall T i NM

Lørdag er det V75 på Biri, hvor det også skal kjempes om store penger samt heder og ære. På hovedmenyen står blant annet NM for varmblodshopper, hvor orkdalshoppa Glad Hall T starter fra et flott fjerdespor. Klarer hoppa til Terje Rostad og Terje Stålesen å unngå å tape for mye fra start, kan Glad Hall T. fort blande seg i toppen. Førstepremien er på 250 000 kroner.

I dagens første løp på Biri starter Krokdal-traveren Prins Tom, som ekspertene har gjort til favoritt etter hestens imponerende comeback etter langt skadeavbrekk.

Lokale starthester på Biri i helga:

Fredag:

2. løp: Staffan Palema, Midnight Moon. 4. løp: Riccione Ås. 6. løp: Naipins Power. 8. løp: Baltic Hall. 9. løp: Riccione Ås. 10. løp: Sally CN. 11. løp: Creek’s Beauty, Pine Piner. 12. løp: Varg Riga.

Lørdag:

1. løp: Prins Tom. 2. løp: Madonna Rags. V75-2: L’orage, Cherubino. V75-7: Glad Hall T.

Glad Hall T og Bjørn Garberg kjemper om NM-tittelen lørdag.Arjivfoto