I helga er det duket for årets store travbegivenhet på Biri, og flere lokale travere stiller på startstreken både i små og store løp i løpet av helga.

Garberg spesial?

Lørdag er det V75, og her er NM for hopper blant hovedrettene på menyen. Terje Rostad og Terje Stålelsens Glad Hall T har gjort det meste rett så langt i karrieren, og lørdag møter fireårshoppa på eldre konkurrenter i kamp om NM-tittelen blant hoppene.

Hele 250 000 kroner venter vinneren av hoppe-NM, og orkdalshoppa er blant deltakerne som kan gå helt til topps. Favoritt blir nok imidlertid My Happinness EP. Men Glad Hall T har tidligere vist at hun duger mot de aller, aller beste, og kan fort komme til å stikke av med seierssjekken om dagsformen er på topp og det klaffer maksimalt med løpsopplegget. I sulkyen sitter ex-orkdalingen Bjørn Garberg, som er kjent for å kjøre ekstra godt når det er snakk om store løp. Kanskje får vi se en Garberg spesial lørdag?

Kjemper om 400 000

Trippeltravet på Biri starter med V65 i dag fredag. Lørdag er det duket for V75 med NM både for hopper og åpen klasse, mens hovedmenyen søndag består av Märtha-løpet, hvor landets beste treåringer møtes. På startstreken her finner vi Bjørn Nyhus’ The Last Ticket, som i sommer har utviklet seg til å bli en meget god treåring. I kvalifiseringa til Märtha-finalen tok hesten en fjerdepremie. I utgangspunktet er ikke hesten blant de heteste favorittene med tanke på seierssjekken på 400 000 kroner, men hesten kan fort ta en godt betalt premie om det skulle klaffe godt underveis. Men uansett; å kvalifisere en hest til finalen i et av de største treårsløpene i Norge, er uansett som en seier å regne.

Lokal duell

Selv om ikke fredagens løp frister med de helt store premiene, skal det uansett bli interessant å se de to lokaleide traverne Shocking Icon og Staffan Palema møtes til dyst i V65-finalen. Steinshaug-traveren Shocking Icon har levert meget gode resultater i ex-orkdalingen Anders L. Woldens regi, mens Staffan Palema, som eies av skauningen Joar Hernes, har kapasitet til å utfordre de aller fleste i grunnlaget sitt på en god dag.

Lokale starthester på Biri fredag:

4. løp: Maker. 5. løp: Jåra Eld, Melling Svarten. 7. løp: Shocing Icon, Staffan Palema. 9. løp: Friprins.

Lokale starthester lørdag:

1. løp (monte): Hæve Alma. 2. løp: Prince Charming. 3. løp: Naipins Power. V75-2: Vill Dina. V75-4: Glad Hall T. V75-5: KLM Sweetwater. V75-7: Nordlirappen.

Lokale starthester søndag:

4. løp: Varg Riga. 5. løp: Kling Faksa. 7. løp: The Last Ticket.