Møller Bil Orkdal
Gå til

Hardt arbeid og lysten på å lykkes har gitt resultater for Thomas Løseth og Daniel Mandal.  Foto: Steinar Larsen

Ditt beste sommerminne 2018?

Dum Dum Boys har satt varige spor i hjernebarken hos tre generasjoner nordmenn. I juli vil de gi mange flashback fra ungdomstida – i Idrettsparken på Orkanger.

Galskap, ungdommelig overmot og risikosøking på høyt nivå? Joda, de har nok fått høre dette og mere til i løpet av de fem årene de har arrangert Strandafestivalen på Orkanger. I 2018 er Thomas Løseth og Daniel Mandal klar med festival for sjette gang.


Stemning i natten

Mye kan gå galt, ikke minst når værgudene bestemmer seg for å kaste sin vrede over musikkhungrige trøndere og ukuelige festivalarrangører. Løseth og Mandal har imidlertid gjort alle negative spådommer til skamme. Siste helga i juli har de år etter år levert festivalstemning av beste merke i idylliske Gammelosen. Med gode bookinger av populære artister har de to sørget for at festivalpublikum, som spenner over flere generasjoner, har fått unike sommerminner fra Orkanger.

  Foto: Agnete Brun

 

Standhaftig

Med stor dugnadsinnsats og støtte fra lokalt næringsliv, som Møller Bil Orkdal, har de to entusiastene lyktes å skape en lokal merkevare. Bilforhandleren, som selger både Volkswagen og Skoda, er inne i sitt tredje år som bidragsyter til festivalen. Mens andre festivaler har forsvunnet som dugg for solen, har magien ved den hvite sandstranda overlevd. Og de to barndomskompisene fra Fannrem har ingen planer om å gi seg.


Tårevått

Daniel Mandal, til daglig jurist hos Eiendomsmegler 1 i Trondheim, sitter ved kafébordet på Cafe Corner. Han snurrer ettertenksomt på kaffekoppen før han forteller rolig om planen for neste års festival. Med Thomas behørig plassert i Oslo, der makkeren har imponert det norske TV-publikummet og fått Lene Marlin til å gråte, er det Daniel som avslører hvorfor de to fortsatt vil gi publikum musikk i sommerkvelden.


Orkanger på kartet

- Det er jo fordi det er motiverende å gi vårt flotte publikum de gode opplevelsene på hjemmebane. Vi synes folk i regionen rett og slett fortjener en musikkfestival. That´s it, sier Daniel, som innrømmer at det er et tidkrevende arbeid å være arrangør. Det er nesten ikke en kveld i løpet av året hvor festivalen ikke er tema. Mer eksponering har ført til økt arbeidsmengde, og derfor har tospannet fått med seg Bjørn Tore Solstad i arbeidet med festivalen.

Gjennom de fem første årene har de imidlertid skaffet seg et godt omdømme som arrangør, og er glade for at festivalen gir gode økonomiske ringvirkninger til næringslivet i kommunen.

- Vi ser på oss selv som en aktør som setter kommunen på kartet og bidrar til  sentrumsutvikling, sier Daniel.

Festivalområdet slik det vil framstå i Idrettsparken i 2018. 

Parkstemning

Tidligere i høst ble det klart at festivalen fra neste år vil stå overfor betydelige endringer.

- Det mest åpenbare er at vi har valgt å flytte festivalen fra strandsonen og inn i Idrettsparken. Derfor har vi også valgt å gi festivalen et nytt navn – Parkliv.

Hovedgrunnen er at det skal bygges folkehelsebad ved det tidligere festivalområdet, og vi kan ikke være en del av et anleggsområde, poengterer han.

- For oss er det viktig å ta vare på verdiene og stemningen. Og hva er vel mer naturlig enn å gjøre det i den fantastiske Idrettsparken?

Orkanger Idrettsforening stiller området til rådighet for oss. Vi kan love publikum god varm mat og kald drikke som kan inntas på herlig grønt dekke i parken. Det hele ledsaget av sceneinnslag som må være tidenes mest spennende på Orkanger, sier Daniel.


Magisk mimring

Det er allerede kjent at et av norsk rocks mest sagnomsuste band, Dum Dum Boys, skal spille lørdag 28. juli. Det bør sikre grunnlaget for at både de på tyve og de på seksti finner veien.

- Dette blir rett og slett magisk, sier Daniel, som har et sterkt ønske om å gjøre festivalen enda bredere rent publikumsmessig.

I tillegg er de gamle publikumsheltene Tre Små Kinesere med Ulf Risnes i spissen allerede booket. Flere artistavsløringer vil følge ut over høsten og Daniel lover et bredt spekter som vil appellere til de fleste målgrupper. 

Med ulik besetning har Tre Små Kinesere sjarmert det norske folk med pop på trøndersk siden 1988.   Foto: PRessefoto

Øker bidraget

Selv om festivalen aldri har mottatt noen form for offentlig støtte, har lokalt næringsliv bidratt på ulike måter.

- For oss handler det om å ta et samfunnsansvar, sier markedssjef Johan Olav Wiggen i Møller Bil Orkdal. Vi ønsker å bidra til positivitet og aktivitet og det er derfor en bevisst del av vår markedsstrategi å vise at vi faktisk gir noe tilbake til samfunnet. Vi bidrar både i forhold til enkeltutøvere innen kultur og idrett, lag og organisasjoner, samt arrangement som Parkliv.

- Møller Bil Orkdal har stilt biler til rådighet for oss, både varebiler for frakting av utstyr og varer, samt biler som er svært egnet for å bringe artister fra og til Værnes. Vi er svært glade for at de vil være med oss videre, og at de fra 2018 også ønsker å utvide sitt engasjement, sier Daniel, som har et sterkt ønske om å skape ditt beste sommerminne i 2018.


LES OGSÅ DISSE SAKENE FRA MØLLER BIL ORKDAL:

- Jeg sykler lengre en jeg kjører bil. Les om Anders Oddlis sykkeldrøm.

- SUV med sporty look. Les om nye T-Roc.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Avisa Sør-Trøndelags redaksjon, men av Avisa Sør-Trøndelags markedsavdeling.

Avisa Sør-Trøndelag er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på avisa-st.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.