Stena Recycling
Gå til

Denne Orkanger-bedriften er med på å skape et bærekraftig samfunn

Stena Recycling har etablert et helt nytt og moderne gjenvinningsanlegg på Orkanger. Starten har vært over all forventing. Snart skal de ansette flere folk.

Stena Recycling har vært i gjenvinningsbransjen siden 30-tallet. Siden den gang har de etablert nærmere 200 anlegg i Norge, Danmark Sverige, Finland og Polen.

Høsten 2018 åpnet de et helt nytt anlegg på Grønøra i Orkanger.

- Vi har etablert oss her fordi vi ønsker å gjøre oss mer tilgjengelig for industrien som vokser sør for Trondheim. Vi ser på Orkanger som et vekstområde. Det er mange tunge aktører som har spennende planer for fremtida, og det ønsker vi å være en del av, sier filialsjef Svein Gunnar Reppe ved Stena Recycling i Orkanger.

- I tillegg handler det om logistikk og transport. Vi er avhengig av å være i nærheten av kai og havn for å skåne miljøet mest mulig. Her har vi det rett i nabolaget, så vi er kjempefornøyde med beliggenheten, legger Reppe til.

Filialsjef Svein Gunnar Reppe ved Stena Recycling i Orkanger er svært fornøyd med oppstarten av bedriften. 

Har du spørsmål om gjenvinning? Besøk Stena Recyclings hjemmeside!

- Veldig fornøyd med starten

Siden oppstarten høsten 2018 har det vært full fart på den 14 mål store tomta de har å boltre seg på.

- Vi har fått en rekke store kontrakter både i sørlige Trondheim og i Orkanger. Det gir en bra grunntonnasje for anlegget, så det lover veldig bra, forteller Reppe.

Lastebiler og containere fylt med skrapjern og metall kommer innom portene, store maskiner plukker opp metallene og skrapjernet effektivt og sorterer det etter forskjellige kvaliteter. Dette blir til nye råvarer for industri i inn og utland.

Det mange kanskje ser på som vanlig søppel har nemlig stor verdi for miljøet.

- Vi tar imot jern, metall og andre spesialprodukter. Deretter fraksjonerer vi det opp og gjør det om til nye råvarer. Mesteparten ender opp hos smelteverksindustrien. Det er en veldig global bransje, forklarer Frode Husby, markedssjef i Stena Recycling i Orkanger.

- Det er veldig givende å ha en arbeidsplass som tar miljøet på alvor, sier markedssjef Frode Husby ved Stena Recycling i Orkanger. 

 

Og for å få det til er man avhengig av å ha rett utstyr for jobben. Hos Stena Recycling er det en prioritet.

- Utstyret vi har på plass er toppmoderne og har stor kapasitet. I tillegg er vi i gang med å investere i enda mer nytt utstyr, sier Husby, og forteller at i løpet av høsten vil Trøndelags største jernsaks være på plass.

Se de smarte avfallsløsningene Stena Recycling kan tilby

Tar miljøet på alvor

Jern- og metall, som Stena Recycling spesialiserer seg på, kan i utgangspunktet gjenvinnes i det uendelige. Visste du at gjenvinning av ett tonn jern sparer over ett ton med karbondioksidutslipp? Å ta vare på og framstille ny råvare av avfall gir store gevinster, og er med på å skape et bærekraftig samfunn.

Maskinene og utstyret er toppmoderne. Nå skal de investere i enda mere utstyr. 

 

Hvis du har jern- eller metallavfall er det derfor viktig å finne en seriøs partner som gjenvinner materialet på en miljøvennlig måte.

- Verdens ressurser tømmes, og vi er i ferd med å gå tom for en del metaller. Det er veldig givende å ha en arbeidsplass som tar miljøet på alvor, og som skaper verdi av det mange ser på som skrot, sier Husby.

Her kan du lese mer om hva Stena Recycling gjør med materialet

Skal ansette flere

I dag er det åtte ansatte ved Stena Recycling, og de ser for seg at det raskt kan bli flere personer på anlegget.

- I og med at starten har vært såpass bra, så kommer vi til å oppbemanne om ikke så altfor lenge, sier Reppe.

Stena Recycling ønsker også at flere bedrifter i Orkanger-området skal få merke at de satser stort.

Stena Recyling kommer til å ansette flere folk. 

- Vi kjøper en del lokale tjenester, og vi etterstreber å bruke lokal arbeidskraft og bedrifter så langt det lar seg gjøre, sier Reppe, som ser lyst på framtida på Grønøra for Stena Recycling.

- Vi investerer en del for fremtiden. Både i utstyr og i nyansettelser. Vi har en lang leieavtale på tomta her, og har planer om å være her lenge. Vi har stor tro på framtida her på Orkanger, sier Reppe avslutningsvis.

Har du metall eller jern som du skal kvitte deg med? Eller har andre spørsmål rundt gjenvinning? Ta kontakt med Stena Recycling

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Avisa Sør-Trøndelags redaksjon, men av Avisa Sør-Trøndelags markedsavdeling.

Avisa Sør-Trøndelag er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på avisa-st.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.