Derfor er det viktig for SpareBank 1 SMN å støtte Parkliv

- Det gjør oss stolt å kunne bidra med å bygge opp begivenheter i dalføret, sier banksjef Thomas Solum Lystad for SpareBank 1 SMN i Orkanger. På tampen av juli er de hovedsponsor for Parkliv - sommerens festivalsatsing i Orkanger.

Orkdal kommune skyter fart i en positiv retning. Store idrettsarenaer, kulturelle arrangementer og bygging av nye flotte boligområder har gjort kommunen til et populært sted å bo – også for unge og nyetablerte.

SpareBank 1 SMN i Orkanger gjør mye for å støtte lokalsamfunnet. 26.-27. juli går Parkliv av stabelen ved Idrettsparken i Orkanger, og SpareBank 1 SMN er stolt hovedsponsor.

- For oss er det viktig å bruke det vi kan av ressurser for å hjelpe arrangementer som skjer i området, forteller Thomas Solum Lystad, banksjef i SpareBank 1 SMN Orkanger.

- Hvis det går bra for banken, gå det også bra med samfunnet. Det er vår filosofi og fordelingsmodell. Parkliv er en av mange sosiale tiltak vi støtter med en pengesum. Til sammen gir vi små og store summer til alt fra bålplass på Ramsjøen Arena i Skaun – til turområde i Agdenes, legger banksjefen til.

Orkanger har blitt et populært sted for unge å etablere seg, og for Sparebank 1 SMN er det viktig å støtte sosiale tiltak for å gjøre kommunen attraktiv å bo i. 

 

Sosial møteplass for alle

Musikkfestivalen arrangeres for andre gang i Parkliv-drakten, og hadde stor suksess i fjor med mye folkeliv og sommertemperaturer av de sjeldne.

-  Det er spennende for oss å kunne hjelpe Parkliv med å få en økonomisk trygghet, slik at de kan satse større.

Parkliv er en av mange viktige begivenheter som bidrar med å samle lokalsamfunnet. På scenen spiller store navn som D.D.E, Stage Dolls, Katastrofe og Klovner i Kamp – for å nevne noen. Det musikalske repertoaret treffer med andre ord musikkinteressen til de aller fleste.

- Parkliv er en viktig samlingsplass for folk i alle aldre. Noen står foran scenen, imens andre kommer med pleddet sitt og installerer seg på stolene i skråningen mot scenen. Det er en fin atmosfære, sier Solum Lystad.

- Overraskelse på lur

I fjor kom det til sammen 3000 personer til Parkliv. Og i år som i fjor arrangeres barnas dag på lørdagen under festivalen. I forkant av festivalen har barn blitt oppfordret til å sende inn et bidrag til en sangkonkurranse.

- Konkurransen arrangeres av oss, der vi trekker ut en heldig vinner som får opptre på scenen, i tillegg til en pengepremie. Dette er gøy for barna og skaper et stort engasjement, sier Solum Lystad.

SpareBank 1 SMN er hovedsponsor for Parkliv, og i tillegg gir de pengestøtte til lokale talenter- og blant dem er Kristian Raanes.  

 

Barnas dag er et gratis arrangement, og skal gi alle familier muligheten til å kunne delta.

- Målet med dette arrangementet er at det skal være lavterskel uten kostnader, slik at vi får inkludert så mange som mulig.

I forbindelse med festivalen arrangerer også SpareBank 1 SMN kundekveld ved historiske Thamspaviljongen.

- Vi trekker ut en knippe av våre kunder som får bli med på et hyggelig arrangerement med mat og drikke, konkurranser – også har vi en overraskelse på lur, sier han med et smil.

Fra Idol - til låtskriver på hjemmebane

En av de som skal spille på Parkliv er Orkdals egen Idol-stjerne, Kristian Raanes. 22-åringen klatret seg opp til en andreplass i Idol i 2018, og for tiden bor han til i Trondheim, der han skriver musikk og satser alt på å kunne leve av det han elsker.

Raanes er gitarist og sanger, og har et sterkt forhold til Parkliv. Han opptrådte for første gang i 2015, da festivalen startet opp – den gang under navnet Strandafestivalen.

Parkliv betyr mye for musikktalentet Kristian Raanes, som startet med å skrive egne låter på grunn av festivalen som først startet i 2015. I år skal han også spille på festivalen. 

 

- Det er en litt artig historie knyttet til akkurat det der. Thomas Løseth, som er blant arrangørene, spurte meg tre uker før festivalen om jeg kunne opptre med et par egne låter. Jeg hadde ingen egenskreven musikk, og ble litt stressa – men, jeg klarte å stille om med en rekke nyskrevne låter på scenen det året. Det er rett og slett denne festivalen som fikk meg til å begynne å lage egne låter, forteller Raanes.

- Stolt

Og siden har han spilt på festivalen hvert år. Det betyr mye for han.

- Parkliv er et kjempeviktig kulturarrangement for nærområdet. På et sted der det skjer mye for idrettsentusiaster, er det kjempebra at Parkliv har satset såpass stort – og klart det, sier Raanes.

SpareBank 1 SMN sponser ikke bare sosiale tiltak, men også lokale talenter de har tro på. Raanes er blant de som får økonomisk starthjelp til å komme seg opp og frem i karrieren.

- Jeg blir litt stolt over å ha vært med på Parklivs utvikling siden start, og støtten fra SpareBank 1 SMN kunne hverken jeg eller Parkliv vært foruten, skryter den unge artisten.

Orkdalingen Kristian Raanes er stolt over å få spille på Parkliv i år også. Fjorårets festival ble en kjempesuksess. 

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Avisa Sør-Trøndelags redaksjon, men av Avisa Sør-Trøndelags markedsavdeling.

Avisa Sør-Trøndelag er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på avisa-st.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.