Fullt hus i Knyken

Det var god stemning rundt bordene da om lag 170 personer var samlet til festdag i Knyken onsdag 27. mai.
Bilder

Dette er tredje året seniorene i Orkdal blir invitert til en festdag i Knyken. Arrangementet kalles «Knyken for alle», og er et resultat av Den kulturelle spaserstokken i samarbeid med Orkdal kommune, Orkdal idrettslag og Frivilligsentralen.

Målfrid Korsvik har vært med på arrangementet alle tre årene.

– Det er så trivelig å være her, det er godt gjort å få til dette. Knykengjengen er jo så flink, de får til alt mulig, skryter Korsvik.

Hun forteller at hun har truffet mange kjente og gleder seg til underholdningen. Det er stor enighet rundt bordet om at dette er en veldig trivelig dag for seniorene, og de undrer seg litt over hvordan det kan være helt gratis.

Oppvokst i Knyken

På motsatt side av bordet sitter Arnulf Asbjørnslett, han er godt kjent i Knyken og forteller at han nesten er født og oppvokst der.

– Rett etter krigen jobbet jeg med å sette opp skihytte her, det holdt jeg på med i fire år på ettermiddagene, på dagtid hadde jeg annen jobb. På den tiden hadde vi ikke så mye maskiner, så da måtte vi gjøre alt arbeidet for hånd, forteller Asbjørslett.

Frivilligarbeid

Men han har ikke bare jobbet i Knyken, for han er også en gammel skihopper.

– Jeg er godt kjent her i Knyken ja, sier han bekreftende.

Orkdal kommune søker om midler til å finansiere «Knyken for alle», men denne festdagen er likevel basert på en stor del frivillighet. Seniorene ble servert pølse og potetmos, samt kaffe og kaker. Matserveringen ble styrt av de stødige hendene til sanitetskvinnene og noen frivillige fra Frivilligsentralen. I tillegg har Orklareiser sponset med busser slik at alle som trengte skyss skulle få det.

Bredt program

Seniorene fikk litt info om Knyken og det var allsang både før og etter maten. Ole Magnar Morken sørget for latter og god stemning. Den musikalske biten var det Siv Trine Haldaas og Per-Olaf Green som sto for, med en kabaret basert på Edith Piaf. De har turnert med denne forestillingen i snart to år, mye gjennom Den kulturelle spaserstokken men også for annet publikum. Kabareten består av musikken til Edith Piaf, men også historier fra hennes myteomspunnede liv.

Bilder