Retten vil skåre høyt rundt middagsbordet, både hos store og små.

Endelig begynner torsken å ha god kvalitet igjen. For jeg er en av dem som lever etter de gamle «reglene» om at torsken er best i måneder med r, og det er på den tiden av året da temperaturen i sjøen er litt kaldere og gir en bedre kvalitet på fisken. Å kombinere dette med høstgrønnsaker som rosenkål og mandelpotet fungerer helt perfekt.

Dette trenger du:

600 g torskefilet

200 g rosenkål

Lag saltlake ved å koke opp en liter vann med 80 gram salt.

Skjær torskefileten opp i fire like stykker og legg dem i laken. Skru ned varmen, og la fisken trekke i 8–12 minutter. Pass på at vannet ikke koker.

Fersk rosenkål kokes mør i lettsaltet vann, og stekes gylden i smør.

Til suppen:

300 g mandelpoteter i tykke skiver

100 g purreløk i biter

1 løk i terninger

50 g smør

7½ dl lys kraft/kyllingkraft,

1 fedd hvitløk

1 dl melk

1 dl rømme

Salt og svart pepper

Fres potet, løk, purreløk og hvitløk i smøret i 30 sekunder, hell så over kraften og melken.

Kok opp og la småkoke til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning. Kjør i blender og kok opp med rømme. Smak til med salt og pepper.

Majones:

4 stk. eggeplomme

1 ts sennep

3 dl rapsolje

3 ss sitronsaft

10-12 ferske rosmarinblader

salt og pepper

Bland eggeplomme og sennep. Tilsett rapsolje forsiktig under kraftig pisking. Hvis majonesen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.

Smak til med sitronsaft, rosmarin, salt og pepper.