Retten vil skåre høyt rundt middagsbordet, både hos store og små.
Endelig begynner torsken å ha god kvalitet igjen. For jeg er en av dem som lever etter de gamle «reglene» om at torsken er best i måneder med r, og det er på den tiden av året da temperaturen i sjøen er litt kaldere og gir en bedre kvalitet på fisken. Å kombinere dette med høstgrønnsaker som rosenkål og mandelpotet fungerer helt perfekt.
Dette trenger du:
600 g torskefilet
200 g rosenkål
Lag saltlake ved å koke opp en liter vann med 80 gram salt.
Skjær torskefileten opp i fire like stykker og legg dem i laken. Skru ned varmen, og la fisken trekke i 8–12 minutter. Pass på at vannet ikke koker.
Fersk rosenkål kokes mør i lettsaltet vann, og stekes gylden i smør.
Til suppen:
300 g mandelpoteter i tykke skiver
100 g purreløk i biter
1 løk i terninger
50 g smør
7½ dl lys kraft/kyllingkraft,
1 fedd hvitløk
1 dl melk
1 dl rømme
Salt og svart pepper
Fres potet, løk, purreløk og hvitløk i smøret i 30 sekunder, hell så over kraften og melken.
Kok opp og la småkoke til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning. Kjør i blender og kok opp med rømme. Smak til med salt og pepper.
Majones:
4 stk. eggeplomme
1 ts sennep
3 dl rapsolje
3 ss sitronsaft
10-12 ferske rosmarinblader
salt og pepper
Bland eggeplomme og sennep. Tilsett rapsolje forsiktig under kraftig pisking. Hvis majonesen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
Smak til med sitronsaft, rosmarin, salt og pepper.