Denne suppa er også et godt utgangspunkt for å tilsette både krydret spekepølse eller lyse fisketyper.

For 4 gode porsjoner trenger du:

1 rødløk finhakket

2 stenger av stangselleri finkuttet

½ kinesisk hvitløk finkuttet

½ purreløk finkuttet

1 rød paprika finkuttet

2 bokser knuste tomater

1 chili finkuttet (kan sløyfes om man ikke ønsker suppa så sterk)

2 ss tomatpuré

400 g rå poteter i terninger

1 liter hønsekraft

100 g sorte oliven

1 ss smør

1 ts tørket timian

Salt og pepper

Slik gjør du det:

Smelt smør i en kjele, ha i tomatpuré og stek alle grønnsakene (altså ikke potetene) i 4–5 minutt på middels varme.

Hell på hønsekraft og timian, og kok opp. La dette koke i 3–4 minutt.

Tilsett potetterningene og la de koke til de er møre. Det tar ca. 10–15 minutt.

Smak til med salt og pepper, og tilsett sorte oliven.

Smaker godt med nybakte rundstykker til.