Skjebladkake

Skjeblakak, lapper, sveler … Kjært barn har mange navn, og det finnes mange lokale varianter.
Kjøkkenkroken

Fellesnevneren for dette bakverket, er at det er ment som noe søtt til kaffen. Det er mat, ikke kake. Ikke et fullverdig måltid, men mer som et mellommåltid.

I dag har jeg tatt dette tradisjonsrike måltidet til Asia, og laget en slags asiatisk variant av skjebladkake, hvor jeg kombinerer det søte i skjebladkaken med litt krydret og smakfullt på toppen.


Til kakene trenger du:

3 egg

1 dl sukker

2 dl syrnet melk (f.eks. kefir) (kan byttes ut med kokosmelk)

4 dl hvetemel

1 ts natron

1 neve cashewnøtter

Smør


Slik gjør du det:

Visp sammen egg, sukker, og vaniljesukker.

Hell i melken og la det svelle i ca. 15 minutt.

Stek små «lapper» på en takke eller stekepanne med smør i.

Legg noen nøtter i panna når du steker lappene, slik at de blir lett stekt.


Mangosalsa

½ moden mango (gjerne godt moden, umoden egner seg slettes ikke)

1 ts brunt sukker

1 dl vann

1 ts hvitvinseddik

1 cm rød chili, finhakket

1 ss finhakket kjørvel

1 ss finhakket basilikum


Del mangoen i små terninger og bland den sammen med sukker, vann, og chili.

La dette koke inn i 4 – 5 minutter, til det får en grøtete konsistens.

Avkjøl, og vend inn kjørvel og basilikum.

Legg mangosalsaen oppå skjebladkaken, og server mens retten er lun.