Fellesnevneren for dette bakverket, er at det er ment som noe søtt til kaffen. Det er mat, ikke kake. Ikke et fullverdig måltid, men mer som et mellommåltid.

I dag har jeg tatt dette tradisjonsrike måltidet til Asia, og laget en slags asiatisk variant av skjebladkake, hvor jeg kombinerer det søte i skjebladkaken med litt krydret og smakfullt på toppen.

Til kakene trenger du:

3 egg

1 dl sukker

2 dl syrnet melk (f.eks. kefir) (kan byttes ut med kokosmelk)

4 dl hvetemel

1 ts natron

1 neve cashewnøtter

Smør

Slik gjør du det:

Visp sammen egg, sukker, og vaniljesukker.

Hell i melken og la det svelle i ca. 15 minutt.

Stek små «lapper» på en takke eller stekepanne med smør i.

Legg noen nøtter i panna når du steker lappene, slik at de blir lett stekt.

Mangosalsa

½ moden mango (gjerne godt moden, umoden egner seg slettes ikke)

1 ts brunt sukker

1 dl vann

1 ts hvitvinseddik

1 cm rød chili, finhakket

1 ss finhakket kjørvel

1 ss finhakket basilikum

Del mangoen i små terninger og bland den sammen med sukker, vann, og chili.

La dette koke inn i 4 – 5 minutter, til det får en grøtete konsistens.

Avkjøl, og vend inn kjørvel og basilikum.

Legg mangosalsaen oppå skjebladkaken, og server mens retten er lun.