Fellesnevneren for dette bakverket, er at det er ment som noe søtt til kaffen. Det er mat, ikke kake. Ikke et fullverdig måltid, men mer som et mellommåltid.
I dag har jeg tatt dette tradisjonsrike måltidet til Asia, og laget en slags asiatisk variant av skjebladkake, hvor jeg kombinerer det søte i skjebladkaken med litt krydret og smakfullt på toppen.
Til kakene trenger du:
3 egg
1 dl sukker
2 dl syrnet melk (f.eks. kefir) (kan byttes ut med kokosmelk)
4 dl hvetemel
1 ts natron
1 neve cashewnøtter
Smør
Slik gjør du det:
Visp sammen egg, sukker, og vaniljesukker.
Hell i melken og la det svelle i ca. 15 minutt.
Stek små «lapper» på en takke eller stekepanne med smør i.
Legg noen nøtter i panna når du steker lappene, slik at de blir lett stekt.
Mangosalsa
½ moden mango (gjerne godt moden, umoden egner seg slettes ikke)
1 ts brunt sukker
1 dl vann
1 ts hvitvinseddik
1 cm rød chili, finhakket
1 ss finhakket kjørvel
1 ss finhakket basilikum
Del mangoen i små terninger og bland den sammen med sukker, vann, og chili.
La dette koke inn i 4 – 5 minutter, til det får en grøtete konsistens.
Avkjøl, og vend inn kjørvel og basilikum.
Legg mangosalsaen oppå skjebladkaken, og server mens retten er lun.