Kjøttkaker og råkost

I dag er det kjøttkaker med råkost på menyen.
Kjøkkenkroken

Vi bruker enkle tilberedningsmetoder som egner seg godt til en kjapp middag, uten at det går utover smaksopplevelse eller kvalitet. Smakfulle kjøttkaker som ikke er spedd med væske, gjør at det bare er å blande sammen alle ingredienser til en smidig deig, og kun med egg som bindemiddel. Dette gir en kjøttkake med god kjøttfylde og struktur. Her servert med en råkost av fennikel og blomkål, og en dressing inspirert av den greske tzatzikien.

Kjøttkake, 4 porsjoner

800 g kvernet kjøtt/kjøttdeig

1ts salt

½ ts grovkvernet pepper

1 ts revet fersk ingefær

1 ss finhakket kapers

1ts sennepspulver

2 ss brødrasp

2 egg

Alt blandes til en fin og smidig deig. La stå kjølig en times tid, slik at deigen «setter seg», og trekker smak.

Lag boller på vel 150 gram.

Grønnsaksblanding

½ blomkål i små buketter

6 reddiker i tynne skiver

½ fennikel i små terninger

1ts fersk finhakket timian

1 finhakket sjalottløk

Saften av 1 lime

2 ss god olivenolje

Salt og pepper

Bland alt sammen og la stå i ca. 1-1,5 time før servering.

Crème fraîche-saus

½ avokado

½ agurk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1 ss sukker

1 boks crème fraîche

Salt og pepper

Bland alt og la stå en times tid.