En god huskeregel for å vite når sjømaten er best, er at sesong er i alle måneder med «R» i.
Kamskjellene smaker helt klart best ferske. Man kan gjerne kjøpe dem med skall, og åpne dem selv. Men om man ikke ser seg råd for å åpne skjellene selv, kan man be betjeningen i ferskvaredisken om å gjøre det. Eller så går det også an å bruke frosne skjell.
Kamskjell er festmat og bør ikke tukles for mye med. De egner seg best rå, stekt eller marinert.
I dag har jeg valgt å kun steke skjellene i smør, med litt salt og pepper, og å servere med brunet smør tilsatt litt smak og grønnsaker. Dette brunede smøret egner seg også som tilbehør til torsk, skrei og kveite om man ønsker det.
Dette trenger du til 4 personer
200 g meierismør!
Smøret brunes på svak varme til det får en nøttebrun smak. Mens smøret bruner kan du klargjøre resten.
¼ blomkål i bittersmå buketter
8 skiver chorizopølse i små
terninger
¼ rødløk i fine terninger
1 ss finhakket kapers
1 ts grov sennep
1 ss finhakket gressløk
Når smøret begynner å bli brunt tilsettes pølse, blomkål, rødløk, kapers og la dette «koke» i 3-4 minutter. Tilsett sennep og gressløk.
8 kamskjell
Tørk kamskjellmuskelen med et papirklede, og strø et lett drag med nykvernet pepper over.
Ha litt smør og olivenolje i stekepanna, og stek kamskjellene i 1-2 minutter på hver side på middels varme, til de får en fin stekeskorpe. Kamskjellene skal ikke gjennomstekes, da blir de seige.