Matspalten

Fish 'n chips

Torsk og hyse er de mest brukte sortene i denne britiske retten.
Kjøkkenkroken

I dag har jeg valgt å lage en egen variant av denne tradisjonsrike retten. Egentlig skal fisken dyppes i en frityrrøre, men jeg har valgt å gjøre det mer morsk ved å vende den i egg og brødkrumme. Jeg bruker også skrei og hjemmelaget potetgull.

Til fire personer trenger du:

750 gram skrei / torskefilet

2 egg

Saften av ½ sitron

Rapsolje og meierismør til steking

Blanding av brødkrumme og havregryn

½ kg potet skjært i tynne skiver med rivjern eller ostehøvel

1 chili

Maldonsalt / flaksalt

Olje til fritering

Slik gjør du det:

Chips:

Legg potetskivene i vann i ca. 30 minutt

Legg dem på tørkepapir for å tørke av vannet

Varm opp oljen slik at den når ca. 180 grader (om du ikke har termometer, kan du sjekke det enkelt ved å stikke en tresleiv nedi – bobler det rundt den, er oljen varm nok)

Stek potetene til de er gylne, og la de renne av på tørkepapir

Finhakk chili og bland den med en klype salt og vend inn i chipsen

Fisk:

Bland sammen sitronsaft og egg

Ha melblanding i en bolle eller på en tallerken

Skjær torskestykkene i 100-gramsstykker og vend dem, først i egg, så i mel

Stekes i en panne med 1 ss olje og 1 ss smør på middels varme til de er gylne og sprø

Til remuladen trenger du:

2 eggeplommer

2 ts dijonsennep

½ ts salt

½ ts pepper

1 ss sitronsaft

2 dl solsikkeolje

2 ss finhakket kapers

2 ss finhakket, frisk persille

4 ss finhakket sylteagurk

2 stk. finhakket sjalottløk

Sørg for at ingrediensene er romtempererte

Visp eggeplommene sammen med sennep og sitronsaft i et par minutt

Spe forsiktig med olje i en tynn stråle under kraftig visping

Tilsett kapers, persille, sylteagurk, og sjalottløk

Bland godt, og smak til med salt og pepper