Potetlomper fylt med kikerter og råkost

Turmat trenger ikke være pølse i lompe.
Kjøkkenkroken

Man kan fint lage en sunnere og mer smakfull variant som egner seg godt i sekken. I disse OL-tider har jeg latt meg inspirere av det asiatiske kjøkken, og kombinert det med norske potetlomper og god rørosrømme.

Å lage slik turmat eller bålkos krever litt planlegging, men du verden, det setter man pris på når maten skal inntas.

Dette trenger du:

2 gulrøtter «høvlet» i band med en skreller

½ rødløk kuttet i tynne strimler

¼ rødkål kuttet i tynne strimler

1 hjertesalat i tynne strimler

1 ss dijon sennep

1 ss rørosrømme

1 ts sesamolje

1 ts karripasta

2 bokser kikerter

1 ts kummin

1 ts potetmel

¼ chili

Ca. 10 lomper

Slik gjør du:

Bland gulrøtter, rødløk, rødkål, og hjertesalat i en skål.

Bland sennep, rømme, olje, og karripasta i råkosten, og la det marinere i 15–20 minutt mens du klargjør kikertene.

Sil laken av kikertene, og bland det med kummin, potetmel, og chili i en food processor. Stek det hele i rapsolje til det har fått en gylden farve.

Legg lomper utover kjøkkenbenken, fyll lompene med grønnsaker og kikerter, og rull det sammen til en rull som du pakker inn i plast.