Man kan fint lage en sunnere og mer smakfull variant som egner seg godt i sekken. I disse OL-tider har jeg latt meg inspirere av det asiatiske kjøkken, og kombinert det med norske potetlomper og god rørosrømme.
Å lage slik turmat eller bålkos krever litt planlegging, men du verden, det setter man pris på når maten skal inntas.
Dette trenger du:
2 gulrøtter «høvlet» i band med en skreller
½ rødløk kuttet i tynne strimler
¼ rødkål kuttet i tynne strimler
1 hjertesalat i tynne strimler
1 ss dijon sennep
1 ss rørosrømme
1 ts sesamolje
1 ts karripasta
2 bokser kikerter
1 ts kummin
1 ts potetmel
¼ chili
Ca. 10 lomper
Slik gjør du:
Bland gulrøtter, rødløk, rødkål, og hjertesalat i en skål.
Bland sennep, rømme, olje, og karripasta i råkosten, og la det marinere i 15–20 minutt mens du klargjør kikertene.
Sil laken av kikertene, og bland det med kummin, potetmel, og chili i en food processor. Stek det hele i rapsolje til det har fått en gylden farve.
Legg lomper utover kjøkkenbenken, fyll lompene med grønnsaker og kikerter, og rull det sammen til en rull som du pakker inn i plast.