Fusion-mat

Sånn kan det gå når man handler på tom mage.
Kjøkkenkroken

Crossover, eller fusion-mat, vil si mat uten grenser, hvor man kombinerer flere elementer fra flere matkategorier.

Det sies at man ikke skal handle mat på tom mage. Men dagens oppskrift bærer nok preg at jeg ble inspirert på tom mage - og hadde lyst på ALT …

Det resulterte i en crossover-rett med inspirasjon hentet både fra fredagstaco'n, fastfood og godt fra havet. Men jeg lover det smaker godt!

Laks med guacomole og fritterte løkringer

4 porsjoner

600 g laks uten skinn og bein

Salt og nykvernet pepper

1 ss smør

Brun smøret i en panne på middels varme

Laksestykkene saltes og pepress

Stek laksen 1-2 minutter på hver side. Den kan med fordel være rosa i kjernen, dette gir et saftigere og mer smakfullt resultat

Avokadomos/guacomole

1 moden avocado

1 hvitløksfedd

1 ts fersk finhakket timian

Saften i fra ½ lime

Salt og pepper

Del avocadoen i to, og ta ut innmaten. Mos dette i en morter eller i en bolle med en tresleiv

Tilsett finhakket hvitløk, timian og saften fra en halv lime. Bland godt, og smak til med salt og pepper

Friterte løkringer

Frittyrrøre

2 dl øl, gjerne av ALE type

2,5 dl hvetemel

½ ts salt

Bland sammen, og la stå i vel én time. 1 løk skjæres i 1 cm store ringer. Varm opp olje i en kjele, fyll opp så den når ca 3 cm fra bunnen, til ca 190ºC. (Det er varmt nok når det syder rundt en tresleiv som settes ned i oljen)

Dupp løkringene i røra, og friter til de er gyldne og sprø. Ta bare noen få i gangen, slik oljen ikke blir avkjølt.