Crossover, eller fusion-mat, vil si mat uten grenser, hvor man kombinerer flere elementer fra flere matkategorier.
Det sies at man ikke skal handle mat på tom mage. Men dagens oppskrift bærer nok preg at jeg ble inspirert på tom mage - og hadde lyst på ALT …
Det resulterte i en crossover-rett med inspirasjon hentet både fra fredagstaco'n, fastfood og godt fra havet. Men jeg lover det smaker godt!
Laks med guacomole og fritterte løkringer
4 porsjoner
600 g laks uten skinn og bein
Salt og nykvernet pepper
1 ss smør
Brun smøret i en panne på middels varme
Laksestykkene saltes og pepress
Stek laksen 1-2 minutter på hver side. Den kan med fordel være rosa i kjernen, dette gir et saftigere og mer smakfullt resultat
Avokadomos/guacomole
1 moden avocado
1 hvitløksfedd
1 ts fersk finhakket timian
Saften i fra ½ lime
Salt og pepper
Del avocadoen i to, og ta ut innmaten. Mos dette i en morter eller i en bolle med en tresleiv
Tilsett finhakket hvitløk, timian og saften fra en halv lime. Bland godt, og smak til med salt og pepper
Friterte løkringer
Frittyrrøre
2 dl øl, gjerne av ALE type
2,5 dl hvetemel
½ ts salt
Bland sammen, og la stå i vel én time. 1 løk skjæres i 1 cm store ringer. Varm opp olje i en kjele, fyll opp så den når ca 3 cm fra bunnen, til ca 190ºC. (Det er varmt nok når det syder rundt en tresleiv som settes ned i oljen)
Dupp løkringene i røra, og friter til de er gyldne og sprø. Ta bare noen få i gangen, slik oljen ikke blir avkjølt.