Egget symboliserer kimen til nytt liv, og tradisjonen med å dekorere egg går helt tilbake til det gamle Egypt.
I dag har jeg laget en variant av påskeegg inspirert av egyptiske krydder, som sammen med godt drikke egner seg godt til afterskien i solveggen.
Dette trenger du
1 egg pr person - smilende
1 liten neve brente mandler
½ ts karri
½ ts paprikapulver
½ ts kumin
½ ts chilipulver
½ ts salt
1 ts sesamfrø
Litt valnøtter
Nykvernet pepper
Kjør alt dette sammen i en hurtighakke, til det blir en fin masse.
2 finhakket vårløk
Sylta rødløk eller sølvløk
Vend det kokte egget i krydderblandingen, slik at krydderet blir hengende på egget.
Lag en «seng» av vårløk som eggene står på, og legg litt syltet løk over.
Da er påskeegget klart til å spises. Men for den som ønsker enda mer trøkk i smaken, kan man ta noen dråper tabasco på.