Påskeegg for afterski

Påske og egg hører sammen.
Kjøkkenkroken

Egget symboliserer kimen til nytt liv, og tradisjonen med å dekorere egg går helt tilbake til det gamle Egypt.

I dag har jeg laget en variant av påskeegg inspirert av egyptiske krydder, som sammen med godt drikke egner seg godt til afterskien i solveggen.

Dette trenger du

1 egg pr person - smilende

1 liten neve brente mandler

½ ts karri

½ ts paprikapulver

½ ts kumin

½ ts chilipulver

½ ts salt

1 ts sesamfrø

Litt valnøtter

Nykvernet pepper

Kjør alt dette sammen i en hurtighakke, til det blir en fin masse.


2 finhakket vårløk

Sylta rødløk eller sølvløk

Vend det kokte egget i krydderblandingen, slik at krydderet blir hengende på egget.

Lag en «seng» av vårløk som eggene står på, og legg litt syltet løk over.

Da er påskeegget klart til å spises. Men for den som ønsker enda mer trøkk i smaken, kan man ta noen dråper tabasco på.