Et av vårens vakreste eventyr er når de ferske aspargesene kommer i butikkhyllene. Kok de varsomt i 1-2 minutt, til de fortsatt har god tyggemotstand og er sprø.
I dag presenterer jeg en aspargessalat, som egner seg godt selvstendig, men også som tilbehør.
Dette trenger du:
1 bunt ferske asparges
2 hardkokte egg
En bit fersk parmesan i tynne skiver
Fire skiver god spekeskinke delt i små terninger
Slik gjør du det:
Skjær av den nederste delen på aspargesen, og skrell toppen lett.
Kok i fosskokende vann i 1-2 minutt, før du avkjøler de i kaldt vann og tørker i et klede.
Anrett sammen med kokte egg, finhakket spekeskinke, og revet parmesan på en tallerken eller et fat.
Hell så over dressingen (oppskrift på dressingen følger).
Dressingingredienser:
1 ss dijonsennep
1 ss eplecidereddik
½ dl god olivenolje
½ finhakket rødløk
1 ss finhakket fersk mynte
1 ss finhakket fersk koriander
Slik lager du dressingen:
Bland alt sammen. I en morter for en grovere dressing, eller i blender for en finere.