Aspargessalat

En skjør grønnsak som må behandles med forsiktighet.
Kjøkkenkroken

Et av vårens vakreste eventyr er når de ferske aspargesene kommer i butikkhyllene. Kok de varsomt i 1-2 minutt, til de fortsatt har god tyggemotstand og er sprø.

I dag presenterer jeg en aspargessalat, som egner seg godt selvstendig, men også som tilbehør.

Dette trenger du:

1 bunt ferske asparges

2 hardkokte egg

En bit fersk parmesan i tynne skiver

Fire skiver god spekeskinke delt i små terninger

Slik gjør du det:

Skjær av den nederste delen på aspargesen, og skrell toppen lett.

Kok i fosskokende vann i 1-2 minutt, før du avkjøler de i kaldt vann og tørker i et klede.

Anrett sammen med kokte egg, finhakket spekeskinke, og revet parmesan på en tallerken eller et fat.

Hell så over dressingen (oppskrift på dressingen følger).

Dressingingredienser:

1 ss dijonsennep

1 ss eplecidereddik

½ dl god olivenolje

½ finhakket rødløk

1 ss finhakket fersk mynte

1 ss finhakket fersk koriander

Slik lager du dressingen:

Bland alt sammen. I en morter for en grovere dressing, eller i blender for en finere.