I dag presenterer jeg en vårlig laksetartar med ingefærmajones. «Rå fisk» kan for mange virke skremmende, men har man en god råvare, er dette helt uproblematisk. Tartar kommer av gammeltyrkisk tatarlar, som betyr «vill og utemmet», og i dag blir det en vill og utemt laks, som egner seg som en appetittvekker, forrett eller lunsj.

For 2 personer

Tartar

200 g fersk, beinfri laksefilet, kan også bruke frossen

¼ agurk

½ rødløk

1 vårløk

1 ss gressløk

1 ss akevitt

Slik gjør du det

Del agurken i to, og skrap ut den bløte innmaten, finhakk resten av agurken i små terninger.

Finhakk rød-, vår- og gressløk. Bland dette med agurk og akevitt. Ha i litt salt og nykvernet pepper.

Tilsett finhakket laks og bland godt.

La dette trekke 15-20 minutt slik at det får trekke til seg god smak.

Majones

2 egg

1 ss revet ingefær

Saften av 1 lime

2-3 dl kaldpresset rapsolje

Salt og pepper

Slik gjør du det

Ha alt i en sylinderformet miksebolle.

Sett stavmikseren i bunnen og kjør den på full guffe mens du drar den forsiktig opp igjennom massen. Vips: ferdig majones.

Blir den litt tynn, spe med mer olje. Smak til med salt og pepper.

Ta to skiver mørkt rugbrød, skjær det i små terninger, stek dette i en tørr panne, og server det med tartaren og majonesen.