Kraftige og smakfulle supper hører ikke bare vinteren til, men kan være et godt alternativ sammen med grillmaten på sommeren også.
Varm som kald
I dag har jeg valgt å bruke nypoteter og vårløk for å lage en variant av klassikeren potet- og purreløksuppe. Denne kan serveres varm med en liten klatt rømme i, eller kald sammen med litt god spekemat, alt etter hva man ønsker. I stedet for kyllingbuljong kan du også bruke blåskjellkraft.
4 rause porsjoner:
500 g poteter
2 ss sjalottløk fint hakket
1/2 kinesisk hvitløk
100 ml fløte
2 ss meierismør
4 ss hele bygg-gryn bløtlagt i 2–3 timer
6 stk. vårløk
1 liter kyllingbuljong
Slik gjør du det:
Skrell potetene og skjær dem i terninger, skrell sjalottløk og hvitløk.
Smelt smøret på middels varme i en kjele. Surr, hvitløk, sjalottløk, vårløk og poteter tre minutter til det blir gylne.
Tilsett bygg-gryn, hell over buljong og kok i 20–25 minutter.
Kjør alt i en blender eller stavmikser. Tilsett kald fløte i blenderen for å kjøre suppen silkemyk. Smak til med salt og pepper
Rør inn friske urter som finhakket persille, timian og gressløk før servering.
Suppa kan serveres kald eller varm.