Kraftige og smakfulle supper hører ikke bare vinteren til, men kan være et godt alternativ sammen med grillmaten på sommeren også.

Varm som kald

I dag har jeg valgt å bruke nypoteter og vårløk for å lage en variant av klassikeren potet- og purreløksuppe. Denne kan serveres varm med en liten klatt rømme i, eller kald sammen med litt god spekemat, alt etter hva man ønsker. I stedet for kyllingbuljong kan du også bruke blåskjellkraft.

4 rause porsjoner:

500 g poteter

2 ss sjalottløk fint hakket

1/2 kinesisk hvitløk

100 ml fløte

2 ss meierismør

4 ss hele bygg-gryn bløtlagt i 2–3 timer

6 stk. vårløk

1 liter kyllingbuljong

Slik gjør du det:

Skrell potetene og skjær dem i terninger, skrell sjalottløk og hvitløk.

Smelt smøret på middels varme i en kjele. Surr, hvitløk, sjalottløk, vårløk og poteter tre minutter til det blir gylne.

Tilsett bygg-gryn, hell over buljong og kok i 20–25 minutter.

Kjør alt i en blender eller stavmikser. Tilsett kald fløte i blenderen for å kjøre suppen silkemyk. Smak til med salt og pepper

Rør inn friske urter som finhakket persille, timian og gressløk før servering.

Suppa kan serveres kald eller varm.