Snart er det klart for Lensvk-jordbærene, og i dag har jeg kombinert den med en porter-svele. Selv om ikke så mange er vant til å bruke øl i sveler, så er smaken av mørk sjokolade, karamell og mørk malt med på å løfte smaken på svelene til et nytt nivå.
8-10 sveler
3 egg
1 dl sukker
2 dl kefir
1-1,5 dl porter
4 dl hvetemel
1 ss smeltet smør
1 ts natron
1 krm salt
1 kurv Lensvik-jordbær
Lokal honning
Rømme (ikke lettrømme!)
Slik gjør du det
Visp egg og sukker til sukkeret er helt oppløst slik at man unngår krystallisering.
Sikt hvetemel i melken og ølet, sammen med natron, salt og smør.
Dette vispes så til en glatt røre, som igjen skal stå i 15–20 minutter.
Legg en øse med røre på panna. Stek svelene lysebrune på hver side ved middels varme.
Smør et raust lag med rømme på svela, kutt jordbærene i biter, og fordel dem på rømmen sammen med litt honning.