Snart er det klart for Lensvk-jordbærene, og i dag har jeg kombinert den med en porter-svele. Selv om ikke så mange er vant til å bruke øl i sveler, så er smaken av mørk sjokolade, karamell og mørk malt med på å løfte smaken på svelene til et nytt nivå.

8-10 sveler

3 egg

1 dl sukker

2 dl kefir

1-1,5 dl porter

4 dl hvetemel

1 ss smeltet smør

1 ts natron

1 krm salt

1 kurv Lensvik-jordbær

Lokal honning

Rømme (ikke lettrømme!)

Slik gjør du det

Visp egg og sukker til sukkeret er helt oppløst slik at man unngår krystallisering.

Sikt hvetemel i melken og ølet, sammen med natron, salt og smør.

Dette vispes så til en glatt røre, som igjen skal stå i 15–20 minutter.

Legg en øse med røre på panna. Stek svelene lysebrune på hver side ved middels varme.

Smør et raust lag med rømme på svela, kutt jordbærene i biter, og fordel dem på rømmen sammen med litt honning.

Øystein Kvåle