Matspalten:

Jordbærcarpaccio

En fusjon av forrett og dessert.
Kjøkkenkroken

Carpaccio er opprinnelig en rett med tynne skiver av rått oksekjøtt ofte revet med parmesan og nykvernet pepper. Retten ble skapt på Harry's Bar i Venezia i 1950, og blir mye brukt som forrett eller som småretter.

Jordbær på sin side, er mest brukt til dessert, men egner seg også godt som både en forrett eller en smårett. Jeg har kombinert disse til en jordbærcarpaccio.


Ingredienser

1 kurv gode, smakfulle jordbær (romtempererte og delt i skiver)

God, vellagret hvitost i tynne skiver

4 ss finhakket lettsaltede cashewnøtter

4-5 blad finhakket basilikum

Nykvernet pepper


Slik gjør du det

Legg bærene i taksteinsmønster på en tallerken.

Strø over basilikum og nøtter.

Legg over noen skiver med ost og ta en runde med pepperkverna.