Høstburgeren

Hver årstid sin burger.
Kjøkkenkroken

Nå er tida inne for de villeste og mest rustikke burgerne. Om våren og sommeren er det de lettere variantene av kylling og storfe vi slenger på grillen. Men nå som høsten skrider frem, kan vi kjøre på med litt tyngre skyts: Viltburger med bacon, stekt hjertesalat og tyttebærketchup.

4 burgere

80 g tørrsaltet bacon

400 g kvernet viltkjøtt, eller blanding av vilt og storfekjøtt

4 g salt

1–2 g grov svart pepper

½ finhakket rødløk

¼ rød chili

½ -1 dl vann

1 toppet ss potetmel

Smør til steking

Finhakk bacon, eller kvern det i en kvern om du ønsker.

Ha kvernet kjøtt, salt, pepper, løk, potetmel og chili i en bolle, eller mikser. Kjør dette sammen til en jevn masse. Tilsett vann.

Form fine boller og klapp de ut til jevne burgere, som er vel 1 til 1 ½ cm tykke. Bruk gjerne kanten på stekespaden til å lage rutet mønster på overflaten. Dette hindrer at den trekker seg sammen så lett.

Stek burgeren 2-3 minutter på hver side i meierismør.

Hjertesalat

2 stk hjertesalat, deles i to på langs, og vaskes grundig.

Stek hjertesalaten sammen med burgerne.

TytteBBQ-saus

1 rødløk

2 ss olje

2 ss brunt sukker

1 ss honning

1ss akevitt

1 dl vann

300 g tyttebær (fryst går bra!)

Varm opp en kjele. Finhakk rødløk, stek den i oljen, ha i brunt sukker, honning, akevitt og tyttebær. Rør rundt med en tresleiv, skru ned varmen litt og tilsett vannet. Kok til bærene sprekker og sausen tykner.