Chutney av epler og tyttebær

Kom fra India til Europa på 1600-tallet.
Kjøkkenkroken

Chutney er en slags marmelade som inneholder frukt, eddik, sukker og krydder, og som egner seg som tilbehør.

Chutney kommer opprinnelig fra India, og kom til Europa med skip på 1600-tallet, som en luksusvare fra det fjerne Østen.

I dag har jeg laget en variant av norsk hageepler og tyttebær. Dette egner seg blant annet godt som tilbehør til kjøttretter av vilt, lam og spekemat.

Dette trenger du

1 kg syrlige epler, delt i biter

1 stk rødløk, finhakket

½ dl tyttebær

½ dl brunt sukker

½ ts salt

½ dl sherryeddik

1 ss finhakket fersk koriander

Bland alt i en vid kjele, og kok i 20-25 minutter til det blir en jevn og fast masse. Smak eventuelt til med salt-sukker. La massen avkjøle noe, vend inn koriander og ha chutneyen over på rene glass med tett lokk.