Matspalten:

Torsk- og tomatgryte

En varmende og smakfull fiskerett som passer godt til kjølige høstkvelder.
Kjøkkenkroken

I denne retten har jeg hentet inspirasjon fra den tradisjonelle tomatiserte bacalaoen. Jeg har byttet ut klippfisken med fersk torskefilet, som serveres sammen med en fyldig tomatgryte. Hvis man ønsker, kan torsken byttes ut med både steinbit og kveite.

Ingredienser

800 g torskefilet

2 stk. vårløk i tyne ringer

2 stk. gulrot i små biter

1 fedd hvitløk

1 cm fersk rod chili finhakket

2 ss solsikkeolje

400 g hermetiske tomater, grovhakkede

2 dl vann

2 ss seterrømme

2 dl fløte

Salt

Pepper

Fremgangsmåte

Bruk en vidbunnet kjele, eller en jerngryte.

Ha alle grønnsaker og solsikkeolje i gryta og stek i 3–4 minutter på middels varme, til det blir gyllent.

Ha over tomat og vann, la det koke i 10–15 minutter til det blir myk.

Kjør sammen i en stavmikser, det kan gjerne være igjen litt biter som gir tekstur og tyggemotstand.

Tilsett fløte og rømme, gi det et oppkok og smak til med salt og pepper.

Ovnsbakt torsk:

Del torskefileten i 200 g serveringsstykker.

Krydre den med salt og pepper.

Legg i ildfast form.

Stek i ovn på 200° C i ca. 8 minutt.