Matspalten:

Hasselback-epler

Du har kanskje hørt om hasselback-poteter …?

Øystein Kvåle 

Kjøkkenkroken

…Poteter som skåret halvt igjennom og blir stekt i ovn med smør. I dag har jeg gjort det samme med epler, honning, nøtter og marsipan til en lekker og rask høstdessert. Bruk gjerne litt syrlige epler til denne retten, de egner seg best til varmebehandling.

Ingredienser:

4 middels store epler

1 ss hakket marsipan

1 ss sukker

1 ss hakkede hasselnøtter

1 ss honning

1 vaniljestang

3–4 ss vann eller eplejuice

Slik gjør du det

Del eplene i to. Ta ut kjernehuset og skjær de i tynne skiver nesten gjennom. De skal henge sammen i bunnen.

Legg eplene i en ildfast form.

Ha marsipan, nøtter, honning, sukker, juice, og vaniljestang over eplene, og i den ildfaste forma.

Sett forma i en forvarmet ovn på 210° C. Stek i 10 minutt, ta ut forma, og øs litt av krafta over eplene.

Stek videre i 5 minutt til eplene er myke.

Serveres med is, krem, eller rømme.