Vårt daglige brød

Brødmat er elsket og foraktet, alt etter hvor man er på ernæringsskalaen. Men de fleste er nok enige om at nybakt brød smaker helt fortreffelig.
Kjøkkenkroken

Kjølige og regntunge høstkvelder inspirerer til å bruke tid inne å lage mat som varmer. I dagens oppskrift er brødet bortimot blitt et selvstendig måltid. Her har jeg valgt å bruke både revet gulrot, løk, nøtter og sennep i brødet som egner seg fortreffelig sammen med gode oster eller spekemat.

Du trenger:

50 g gjær, tørr eller fersk

1 revet gulrot

1ss hakkede valnøtter

1/2 finhakket rødløk

1ts dijon, eller grov sennep

4 dl lunkent vann

1 ts flaksalt

1 ss olivenolje

150 g sammalt hvete, grov

100 g havregryn

400 g hvetemel

- Bland alt det tørre, samt gulrot, nøtter, løk, sennep og tørrgjær hvis du bruker det.

- Tilsett vann

- Elt deigen i tre-fire minutter på lav hastighet til en smidig deig. Hvis deigen blir løs, tilsett litt hvetemel til den slipper kantene.

- Hev til dobbel størrelse på et lunt sted.

- Trill ut avlange rundstykker på ca. 100 g som legges på et bakebrett.

- Etterhev til ca. dobbel størrelse.

- Stek på varmluft 200 grader i ca. 10–12 minutter, eller 230 grader over/undervarme i ca. 10–12 minutter

Server disse gode småbrødene med godt pålegg.