Svin og surkål

For ikke å foregripe julestemningen, har jeg laget en litt annerledes surkål.
Kjøkkenkroken

Surkålen blir servert sammen med nakkekoteletter og en sjy laget av bokkøl. Surkål er forholdsvis enkelt å lage, det gjør jeg selv, og man har mange variasjonsmuligheter for smakssetting.

Personlig synes jeg nakkekoteletter er mye bedre å bruke enn tradisjonelle koteletter, på grunn av at de er mye mer saftige og smakfulle.

Ingredienser

Surkål

½ hodekål i fine strimler

½ purreløk i små ringer

1 ss revet ingefærrot

½ kinesisk hvitløk, finhakket

1 dl vann

2 dl eplejuice

½ dl eplecidereddik

1 ss sukker

Svin

800 g nakkekoteletter

1 ss meierismør

1 flaske bokkøl

1 dl vann

Salt og pepper

Slik gjør du det

Surkål

Blant alt i en kjele, kok opp, og la det trekke under lokk i ca. 30–40 minutt til det er godt kokt sammen.

Smak til med salt og pepper.

Svin

Salt og pepre kotelettene og la de ligge i romtemperatur i 20–30 minutt.

Smelt smøret i en panne eller gryte, og brun kotelettene i 3–4 minutt på begge sider på middels varme.

Hell over øl og vann, legg på lokk, og la dette trekke i ca. 15–20 minutt.

Ta ut kotelettene og kok inn krafta til det halve.

Server kotelettene sammen med surkålen, ølsjyen, og en valgfri potetvariant.