Matspalten:

Sildetartar med egg

Sild hører julen til, og det finnes utallige varianter av sildesalater som blir servert.
Kjøkkenkroken

Jeg har i dag laget en variant som er inspirert av den klassiske biff tartar, men jeg har byttet ut kjøttet med en kryddersild. Man kan gjerne bruke rakfisk om man ønsker dette.

Smak gjerne på silda først, og eventuelt vann den ut hvis den er for salt. Dette er en rett som egner seg som en forrett til julebordet, eller et innslag på koldtbordet.

Ingredienser

200 g filet av kryddersild

½ finhakket rødløk

2 ss finhakket sylteagurk

1 stk. finhakket vårløk

1 dl seterrømme

1 egg

4 skiver brød

1 ss smør

Slik gjør du det

Finhakk fisken og bland den med finhakket rødløk, vårløk, sylteagurk, og rømme. Rømmen skal bare binde det hele sammen, massen skal ikke bli kremete. Sett det kaldt ca. én time før servering.

Skjær skorpen av brødet og stek det gyllent og sprøtt i brunet smør.

Legg skiven på en tallerken, legg så sildetartaren oppå, og ¼ kokt egg på toppen.