Egglikør

Mange har nok opplevd å ha igjen en del egge- plommer etter julebaksten.
Kjøkkenkroken

Det er flere måter å bruke opp eggeplommer på. De kan for eksempel brukes til majones, eggerøre og slike ting.

Et annet alternativ som kan være gøy å prøve, er å lage hjemmelaget eggelikør. Da er det valgfritt å lage den med eller uten alkohol. Eggelikøren kan drikkes som den er, eller serveres over multer, hagebær, til eplekake og iskrem - altså fins det mange muligheter.

Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør.

Dette trenger du:

6 dl fløtemelk - 50/50 fløte og melk

300 g sukker

5 stk eggeplommer

1 ss vaniljesukker

1 stjerneanis

3 ½ dl akevitt / 1 dl ferskpresset eplejuice eller h-melk med litt romessens i.

Kok opp fløte, stjerneanis og sukker på middels varme, avkjøl noe etteerpå.

Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en egen bolle. Rør fløtemelka inn i eggeblandingen, og sil det tilbake i kasserollen.

Varm opp til 80-90 grader til massen tykner, og ligner vaniljesaus.

Avkjøl i kaldt vann, og tilsett akevitt eller eplejuice etter ønske.