Matspalten:

Striskjorte og havrelefse

Det er uttrykket for at det er på tide å komme tilbake til hverdagen etter fest og ferie.
Kjøkkenkroken

Dette har gitt inspirasjon til årets første matspalte, nemlig en variant av havrelefse. Hverdagslefse, eller havrelefse, var vanlig som hverdagsmat mange steder for å drøye måltidet og ble fylt med fisk eller kjøtt, altså ikke ulikt dagens taco/wraps.


Ingredienser

2 egg

1 1/2 dl sukker

1 1/2 dl smør, smeltet

1 1/2 dl kulturmelk

1 1/2 dl potetmel

2 dl havregryn

2-3 dl hvetemel

1 ts bakepulver


Slik gjør du det

Pisk egg og sukker hvitt.

Ha i smør, kulturmelk, potetmel, havregryn, og bakepulver.

Ha i litt og litt av hvetemelet til det blir en jevn og tykk røre.

La røra svelle i 15–20 minutt før den stekes i panna på middels varme.

Fyll lefsa med det du måtte ønske, her passer både søtt og salt tilbehør.