Matspalten:

Torsk med bønnepesto

Like godt til hverdag som til fest.
Kjøkkenkroken

Vi beveger oss inn i torsk- og skreisesongen. Hovedforskjellen på skrei og torsk er at kysttorsken er stedegen og oppholder seg langs norskekysten, mens skreien kommer svømmende fra Barentshavet.

Jeg har valgt å lage en sydhavsinspirert variant med bønnepesto og grønn salat, som egner seg like godt til hverdag som til fest.

For fire personer

600 g beinfri filet av torsk eller skrei

50 g godt smør

Fiskefileten stekes lett i brunet smør, 2–3 minutt på hver side.


Bønnepesto

1 boks kokte, sorte bønner (ca. 280 g)

¾ potte koriander

1 dl mandler

2 fedd hvitløk

2 ss ferskpresset sitronsaft

0,5–1 dl god olivenolje, eller kaldpresset rapsolje

1 ss vann

Kjør alt sammen i en blender, og smak til med salt og pepper.


Grønn salat

50 g crispi (grønn og sprø salat)

50 g rucola (legges i isvann i fem minutt, noe som gjør den frisk og sprø. Tørkes godt før bruk.)

50 g hodekål, finsnittet

Resten av korianderen som du brukte i bønnepestoen

3 reddiker skåret i tynne skiver (legges i isvann, som med rucolaen)

Nykvernet pepper

1 ss olivenolje

1 ss sitronsaft

Bland alt til salaten, kvern over pepper, og vend inn olivenolje og sitronsaft.