Ikke bare pølser

Øystein Kvåle 

Kjøkkenkroken

Lengre dager og mildere vær innbyr til å tilbringe mer tid ute.

Turmat trenger ikke bare å være de tradisjonelle pølsene på bålet, men med noen enkle forberedelser, kan man løfte turmåltidet til nye høyder.

Inspirasjonen til dagens rett har jeg fått fra sørstatsretten pulled pork, men jeg har laget en vegetarisk variant som gir god energi på tur.

Dette trenger du

300 g rødbete eller polkabete, revet

300 g gulrot, revet

1 hvitløkfedd, finhakket

1 boks brune kokte bønner

4 soltørkede tomater, finhakket

2 dl lettkokte havregryn

2 ss maisenna

½ ts salt

Noen runder med pepperkverna

½ kinakål

4 hamburgerbrød

1 beger Snøfrisk

2 ss smør

Stekepanne til å ha på bålet

Slik gjør du det

Bland beter, gulrot, hvitløk, bønner, tomat, havregryn, maisenna, salt, og pepper sammen til en «røre» og ha det i en tett boks. Legg boksen i sekken og du er klar for tur.

Smelt smøret i panna til det blir nøttebrunt. stek grønnsakblandingen i 3–4 minutt på middels varme til den er godt stekt.

Svi av kinakålen.

Grill burgerbrødene godt i skjæreflatene.

Smør på godt med Snøfrisk på brødene.

Fordel den grillede kinakålen på burgerbrødene og topp med grønnsakblanding.