Avokado og spekepølse

Luftig avokado- krem med sprø- stekt spekepølse passer godt til nasjonaldagen.

Avokado og dill er blant ingredisene i denne smårette.  Foto: Øystein Kvåle

Hvis du har tid, kan du stivpiske to eggehviter og vende inn i kremen før den fylles i serveringsglassene  Foto: Øystein Kvåle

Rømme, sitron salt og pepper mikses med avokadokjøttet i en bleder.  Foto: Øystein Kvåle

  Foto: Øystein Kvåle

  Foto: Øystein Kvåle

Luftig avokadokrem med sprøstekt spekepølse  Foto: Øystein Kvåle

  Foto: Øystein Kvåle

  Foto: Øystein Kvåle

Øystein Kvåle 

Kjøkkenkroken

Dagens rett er en kjapp rett som egner seg godt som en smårett, eller som en del av et koldtbord på 17. mai. Moden og spiseklar avokado trenger lite tilbereding, og er kjapt å tilberede. Avokado er verken søt eller syrlig på smak, så man kan være raus med smakstilsetninger uten at «avokadosmaken» forsvinner.

Dagens oppskrift er ment som en basis, men kan tilsette finhakket chili, revet ingefær, eller ferske finhakkede urter.

Avocadokrem

4 modne avokado

2 ss Rørosrømme

Saften i fra 1 sitron

1 ss finhakket fersk dill

½ ts salt og nykvernet pepper.

Ta ut kjøttet av avokadoen, og ha det i en blender.

Hvis du ønsker det, og har tid, kan man stivpiske to eggehviter og vende inn i kremen før den fylles i glass.

Server med sprøstekt spekepølse.Sek tynne skiver av spekepølse i tørr panne på middels varme til de bli sprø.