Matspalten:

Grillet, marinert laks

Øystein Kvåle 

Kjøkkenkroken

Grillet laks med agurksalat er vel noe de fleste har både laget og spist.

I dag har jeg tenkt å ta utgangspunkt i denne klassikeren, men tilføre den både litt søtt og litt sterkt krydder, som gjør den perfekt som sommermat. I stedet for en klassisk agurksalat har jeg brukt sommerfrukten melon i stedet. Hvis man ønsker kan man også bruke både reddiker og sukkererter.

Dette trenger du

800 g laksefilet med skinn, men uten bein.

Marinade

2 ss brunt sukker

1 ss paprikapulver

½ ts grovt chilikrydder

½ ts salt

½ ts pepper

Bland alt og fordel det utover laksen

La dette trekke 1–2 timer før laksen grilles.

Bruke en god og varm grill, legg kjøttsiden ned på grillrista og stek den i 4–6 minutter uten å røre den. Den trenger kun å grilles på den ene siden, da skinnet vil fungere som «lokk». Laksen kan gjerne ha en rosa kjerne.

Melonsalat

½ stk. honningmelon i fine terninger

2 ss oregano, frisk og finhakket

1 sjalottløk, finhakket

saft av 1 stk. lime

1 ss honning

½ ts salt

¼ ts pepper

Bland alt og la det marinere i ca. 1 time før bruk.