Matspalten:

Rabarbrasirup

Kjøkkenkroken

Sommergrønnsaken rabarbra får frem de varmeste sommerminner, og ikke minst rykninger i kjevepartiet. Rabarbra har en svært syrlig smak som skyldes et høyt innhold av eplesyre. Fargevariasjonene på stilken viser syreinnholdet i grønnsaken, da de grønnere stilkene har et høyere syreinnhold enn de røde.

Rabarbra er svært anvendelig til mye forskjellig, som for eksempel grøt, kompott, suppe, syltetøy, pai og så videre. Men i dag har jeg tenkt å lage en sirup som smaker godt både på is og til modne oster.

Du trenger

500 g rabarbra i små biter

400 g sukker

100 g brunt sukker

4 dl vann

1 dl akevitt

4–5 einebær

Slik gjør du det

Ha alt i en kjele.

kok opp, og la det trekke i 20–25 minutt.

Sil massen over i en annen kjele gjennom et klede.

Kok opp på nytt, smak, og eventuelt juster smaken med sukker om det trengs, og la det reduseres til omtrent ¾ av mengden, til det begynner å tykne litt (husk at den fortsetter å tykne når den blir avkjølt, også).

Hell over på rene glass, eller på flasker.