Laksesashimi med garnityr

Kjøkkenkroken

Dagens sommerlaks er inspirert av sashimi.

Sashimi er en japansk matrett som vanligvis består av biter av rå fisk eller andre sjødyr, og som serveres med tilbehør som er syrlig, salt, og sterkt.

Dette er en smakfull sommerlaks som egner seg godt som kveldssnacks eller som en forrett. bruk gjerne helt fersk laksefilet som er beregnet for å serveres rå, ellers så bør man bruke laks som har vært fryst. Det er også viktig å bruke en ren kniv og skjærefjøl.


Dette trenger du

Laks og garnityr

400–500 g laksefilet, uten skinn og bein

1 bunt vårløk, finhakket

2 reddiker, finhakket

1 ss koriander, finhakket

2 ss sesamfrø, stekt lett i panne

4 ts fiskerogn (fra laks, ørret, løyrom, eller rognkjeks)

Salt og pepper, nykvernet

«Fiskesaus»

4 ss soyasaus

3 ss limesaft

1 ss sherryeddik

1 ss honning

1 ts hvitløk, finhakket

1 ts rød chili, finhakket

1 ss dill, finhakket


Slik gjør du det

Skjær halvparten av laksen i tynne strimler og legg de fint på en tallerken.

Skjær resten av laksen i små terninger og bland den sammen med vårløk, reddiker og koriander til en «farse».

Bland inn litt salt og nykvernet pepper.

Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle, la dem trekke i minimum to timer, og server sausen sammen med laksen.