Matpakkebrød med valnøtter og blåbær

Sommerferien nærmer seg slutten, og for mange betyr det at man må lage matpakke igjen.
Kjøkkenkroken

I dagens matspalte har jeg valgt å lage et skikkelig smakfullt, grovt brød, som gir energi og næring til både lære og arbeidslyst. Det å smakssette en deig med høstens bær, gir brød med gode smaksvariasjoner for både store og små.

Her kan man variere med både blåbær, tyttebær, multer, eller epler. Jeg har valgt å bruke blåbær, og man kan gjerne bruke halvfrosne bær til dette.

Du trenger

3 dl vann, lunkent

3 dl yoghurt

50 g tørrgjær

2,5 dl blåbær eller andre bær

1,5 dl valnøtter

1 ts salt

0,2 dl olivenolje

1,5 dl solsikkekjerner

4 dl havregryn, lettkokte

4 dl sammalt rug, fin

4 dl sammalt hvete, grov

4 dl hvetemel

Slik gjør du det

Bland alt det tørre i en eltebolle.

Tilsett vann, yoghurt, bær, og olje.

Elt sammen i 4–6 minutt til en smidig masse, juster med hvetemel til en passe fast deig.

La heve til dobbelt størrelse.

Del opp deigen i 40–50 g emner, og rull de til små boller.

Legg de tett i tett som et brytebrød i en ildfast form, eller en springform kledd med bakepapir i bunnen.

La heve til dobbel størrelse.

Stek på over-/undervarme på 230 °C i 12–15 minutt.