Matspalten:

Nypoteter og rugbrød

Potet, brød, og masse deilig tilbehør.
Kjøkkenkroken

Danskene elsker sine brune kartofler som de bruker til tradisjonsrike kjøttretter. Jeg har latt med inspirere av disse brune kartoflene som kokes i lettsaltet vann, for så å karamelliseres i stekepanne med godt tilbehør etterpå. En slags pytt-i-panne med gode, friske ingredienser.

Du trenger

400 g nypoteter med skall (vasket og skrubbet)

4 reddiker (skjært i tynne skiver)

2 sjalottløk (finhakket)

3 skiver dansk rugbrød (i små terninger)

3 ss godt smør

1 ss brunt sukker

1 ss kapers

Salt og pepper

Raust med fersk dill

Slik gjør du det

Kok potetene i lettsaltet vann til de er nesten gjennomkokt .

Ha smøret i en middels varm panne, la det bli nøttebrunt.

Tilsett løk og sukker – la det surre i 1–2 minutt til det blir blankt.

Tilsett rugbrød og la det steke i 2–3 minutt.

Tilsett potetene og la de karamellisere (bli gylne og brune) i 3–4 minutt, for så å vende inn reddiker, kapers og dill.

Servere som en egen rett eller meget godt til sild, lun leverpostei, skinke og så videre.