Matspalten:

«Valgflesk» med smak av Østen

Vi nærmer oss valg med stormskritt og det snakkes mye om såkalt valgflesk.
Kjøkkenkroken

Da må det passe godt med en oppskrift på «valgflesk» som ikke er et midlertidig løfte for å skape tilhengere, men varig begeistring.

Stekt flesk er betegnelsen på en tradisjonell, norsk matrett, som kan eksistere som lokale tradisjonsretter. For eksempel klubb og duppe med flesk. Flesket som brukes er vanlig, lettsaltet sideflesk som skives i ½ cm tykke skiver, men man kan også bruke spekeflesk og bacon.


Du trenger

400 g sideflesk

Smør (til å steke)

½ agurk

½ chili (eller så mye som du ønsker med tanke på sterkhetsgrad)

1 ts sesamolje

1 ss soyasaus

1 ts revet ingefær

1 ts honning

1 lime (saften)

2 ss fersk koriander (finhakket)

4 cherrytomater (delt i fire)


Slik gjør du det

Skjær flesket i ½ cm tykke skiver.

Stek det på middels til svak varme slik at det blir godt stekt uten at det blir brent. Du kan gjerne ha litt smør i panna fra starten av.

Så starter du på den asiatiske agurksalaten.

Her blander du alle ingrediensene og lar de marinere seg i 10–15 minutt.


Server gjerne med en litt sprø og smakfull salat til.