Gi plommerelish i gave

Plommetrærne bugner av søte, smakfulle plommer.

Grovkutt plommene, og ta ut steinen . 

Ha plommer, sukker og urter i en kjele. 

Plommene skal kun koke i sin egen veske. 

Plommerelish 

Kjøkkenkroken

Det virker som det har vært en optimal sommer for hagefrukten i år.

Dessverre har hageplommene kort holdbarhet, så det kan være greit å lage litt forskjellige produkter av dem. Jeg har i dag valgt å lage en « plommerelish», som er et mer jålete navn på kokte plommer, altså plommer som er kokt inn og smaksatt med krydder. Dette er et spennende og veldig godt tilbehør til blant annet smaksrike oster og vilt.

Hvorfor ikke gi bort et glass som gave?

Dette trenger du:

500 gr røde plommer

150 gr sukker

1 ss revet, frisk ingefær

1 stk rød chili

1 stk sitron

1 kvast rosmarin

Ta ut stein fra plommene, og grovkutt dem.

Ha alt i en kjele med lokk og kok opp

Plommene skal kun koke i sin egen væske, og de skal koke inn til det er igjen minimalt med væske, ca 20 minutter på svak varme.

Ha over på rene glass og sett kaldt.